Kara Kartal’ın Avrupa Ligi’nde geçtiğimiz perşembe günü Olympiakos’la oynadığı karşılaşmada rakip takım oyuncusu Retsos’a topsuz alanda yaşadığı tartışmanın ardından kafa atan Aboubakar, bu davranışı sebebiyle eleştirilmişti. Bu hareketine rağmen teknik direktör Şenol Güneştarafından önceki akşamAntalyaspor’la oynanan mücadelede ilk 11’de görevlendirilen 25 yaşındaki futbolcu, yine takımını yalnız bıraktı.

60. dakikada Deniz Kadah’ın ayağına basarak ilk sarıyı gören Kamerunlu oyuncu, 64’te ise degajla topu oyuna sokmak isteyen kaleci Ferhat’ı ayağıyla engellediği gerekçesiyle ikinci sarı karttan atıldı. Aboubakar’ın 4 gün içinde ikinci kez kırmızı kart görmesi, Siyah-Beyazlılar’ı karıştırdı.

Bonservisi tehlikeye girdi

Sezon başında Portekiz devi Porto’dan 10 milyon Euro’luk (38 milyon TL) opsiyonla kiralanan yıldız ismin, tam formunu bulmuşken üst üste gördüğü kırmızı kartların ardından bonservisinin alınması konusu zora girdi.

Bonservis miktarının yüksek olması sebebiyle bu futbolcunun geleceğine şüpheyle bakan yönetimin, üst üste kırmızı kart görerek 2 maçta takımın dengelerini sarsan Aboubakar’la sezon sonunda yollarını ayırmayı düşündüğü konuşuluyor.

En yüksek ceza 1.2 milyon TL

Siyah-Beyazlılar’dan yıllık 3.3 milyon Euro (12.8 milyon TL) kazanan Aboubakar’a, aynı hareketi 2 kez tekrarlaması sebebiyle ceza kapıda... Bugün toplanacak Beşiktaş Yönetim Kurulu’ndan yıldız oyuncuya para cezasının çıkması bekleniyor. Yönetim, FIFA kuralları gereği futbolcusuna en fazla yıllık kazancının yüzde 10’unu kadar yani 330 bin Euro (1.2 milyon TL) ceza verebilecek. Öte yandan Başkan Fikret Orman, dün beIN Sports’a yaptığı açıklamada, “Aboubakar çok iyi bir çocuk. Olympiakos maçında yapmış olduğu hata çok yorumsuz ama Antalyaspor maçındaki kırmızı kart çok ağır” dedi.