Eski Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Adalı, futbolda şike davasında mahkemenin beraat kararı vermesiyle, adalet kavramının yara aldığı bir sürecin sona erdiğini açıklaı.
İŞTE  ADALI'NIN SÖZLERİ ;

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 82 yıllık tarihinde hukukun ayaklar altına alındığı, adalet kavramının büyük yara aldığı, vicdanların rafa kaldırıldığı, garabetlerle dolu bir süreç nihayet sona erdi. İlgili savcıların dahi adalete güvenmeyip yurt dışına kaçtığı bir süreçte, masumiyetinden emin insanlar olarak yurt dışından, kamptan Türkiye'ye gelip adalete kendimizi teslim ettiğimizi hatırlatmak isterim. 5 kuruş etmeyecek, 5 sayfa yazıyla 6 ay cezaevine konulduğumuzda bile önce yüce Allah'ın adaletine sığındık, sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine..."
"Benim üzerimden Beşiktaş'a atılan iftiralar toplumda hiçbir zaman karşılık görmemiştir"
Kendisi üzerinden Beşiktaş'a yöneltilen suçlamaların yaşanan süreçte karşılık görmediğini belirten Adalı, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bizi tanımayanların bile 'Size büyük haksızlık yapılıyor. Büyük bir yanlışlık var' dediği süreçte bu karalama kampanyasına karşı beni tek başıma mücadele etmek zorunda bırakmayan aileme, dostlarıma teşekkür ederim. Hesapsız ve tarifsiz bir sevdayla bağlı olduğum Beşiktaş'a leke sürülmek istenmesi, kişisel olarak yaşadığım tüm bu sıkıntılardan daha önemlidir. Benim üzerimden Beşiktaş'a atılan iftiralar 3 Temmuz sürecinde toplumda hiçbir zaman karşılık görmemiştir. Tesellimiz de budur."
Kendisine gösterilen güvenin, en karanlık anlarda dahi yolunu aydınlattığını, vatanının, ailesinin ve Beşiktaş'ın daha güzel günler görmesi için katkı sağlamasına dair inancını ve isteğini kamçıladığını vurgulayan Adalı, "Koparılmak istendiğim, hesapsız sevdiğim Beşiktaş'ın, hak ettiği yerlere gelmesi için azimle her türlü çaba içerisinde olmaya devam edeceğimden kimselerin şüphesi olmasın. Yaşar Kemal'in dediği gibi, 'İnsan evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar'." ifadelerini kullandı