Hürriyet'e bir röportaj veren Beşiktaş'ın yeni transferi Adriano, "Sol bek olarak geldim ama Sağ bek, sağ açık, sol açık, orta saha ve forvet... Önemli olan hocanın ihtiyacı olan anda o pozisyonda oynayıp hocaya istediği ve beklediği güveni vermek." dedi.

İşte Adriano'nun açıklamaları:

CANER ERKİN İLE REKABET...


"Sadece sol bekte değil bütün pozisyonlarda bir çok sayıda kaletilei oyuncumuz var. Ve gerçekten kimin oynayacağıbugün bile belli değil. Herkes iyi olursa ki hedef odur, bu sefer hocanın işi zor olur. Seçimde başı ağrırır. Benim düşüncem bu sene işi en zor olacak kişi Şenol Güneş olacak. Biz iyi olunca o da zorlanacak. Biz hepimiz iyi olursak bu da takımı hep beraber yukarıya taşıyacaktır. Caner mükemmel bir oyuncu, Tosic de pozisyonunda iyi bir oyuncu. Diğer tüm oyunculara da büyük saygı duyuyorum. Kim en iyiyse o oynayacak."

BARÇA YAKIŞTIRMASI...

"Barcelona, bütün dünyada örnek. Tabii ki Barcelona gibi olmak çok zor. Her takımın kendi gerçekleri var. Bizim de kendi gerçeğimiz var. Barcelona yakıştırması yapıldıktan sonra takım üzerinde bir baskı oluşturuyor ki bu da gözüküyor. Barcelona olmak gerçekten kolay değil. Çünkü toplu ve topsuz oyunda her oyuncudan maksimum dikkat bekleniyor. Beşiktaş’ın kendi gerçeği var ve Beşiktaş da kendi oyununu onuyor. Gün geçtikçe daha iyi taşımaya çalışıyoruz. Güzel oyun seyirciyi çeker, ama bir taraftan da futbolun bir sonuç oyunu olduğunu unutmamalısınız. Sonuç alamazsanız, güzel oyunla bir yere varamazsınız."

ARDA'YI GÖREMEYİNCE...

"Türkiye’nin maçını izlerken Arda’nın olmaması beni şaşırttı. Hocasıyla neler yaşadı bilemiyorum, ama Arda adının bugün Barcelona’da iyi olduğunu biliyorum. Geçen sezon zor dönemler yaşadı, çünkü 6 ay futbol oynayamadı ve bu geçen seneyi ona komple kaybettirdi bence. Atletico’daki Arda’yı göremedik. Ancak bu sezon yaptığı başlangıçla neden Barcelona’da olduğunu gösterdi. Barcelona’nın en önemli oyuncularından biri olmayı sürdüreceğine inanıyorum. "