Ahmet Nur Çebi'nin açıklamarı şöyle;

“Uzatmaları oynayabiliriz programda, bu ara çok moda +5, 10..."

"Büyük kulüp başkanlığı onurlu, gururlu ama tabii yorgunluğu da var"

"Beşiktaş son sakatlıkların haricinde oldukça güçlü bir kadrosu olduğunu gösterdi. Şampiyonlar Ligi'nde çok üst seviyede takımlarla mücadele ediyoruz. Ben ümitliyim. Maalesef Ajax maçında sakatlarımız olmasa buraya çok daha iyi sonuçla gelmiş olacaktık. Sakatlıkların bitimine müteakip orada da başarıyı yakalayacağız

Sakatlıklarımızın %60, %70 kısmı darbeye bağlı. Darbeye maruz sakatlıkların karşılığındaki kartları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Onun dışındakilerin tek bir sebebi yok. Bu sakatlıkları zemine bağlamak doğru değil. "

"Ben, 'Sivasspor maçını çok dikkatli takip edeceğim' demedim. Bütün maçları seyretmek istiyoruz dedim, bu bir mesajdı. Tüm takımlar şikayet ediyor. Hakemlerimizin hatalı yönettiği maç sayısı tedirgin ediyor."

Bir spor kulübünün başkanı bizim algı yarattığımızı söylüyor ama algı yaratmak istesek Sivasspor maçı öncesinde yaratırdık. Bir şey varsa hep birlikte görelim dedik. Algı yarattığımız şekilde bir algı yaratmak da yeni çıktı herhalde. Bunu kınıyorum."

"Ali Koç'la bugün bu konuya girmedik. Hepimizin bir camiayı temsil etme durumu var. Menfaatleri kenarda bırakıp konuşmamız gerektiğini biliyorum. Camiam adına bunun doğru olmadığını buradan da vurgulamak zorundayım. Cevap olarak kendisine söylemek zorundayım." 

“Tüm takımlar hakemlerden şikayet ediyor. Hakemlerimizin hatalı yönettiği maç sayısı bizi tedirgin ediyor. Çoğunluk rahatsız duyuyorsa, hakem konusunun masaya yatırılıp çözülmesi gerekiyor. MHK Başkanı'nın yalnız kaldığını düşünüyorum"

"Bu zamana kadar bir çözüm olmaması bunu düşündürtüyor.Hakemlerimiz, maç anında hataları tespit edemeyebilir. Bu yüzden VAR çıktığında çok sevinmiştim. VAR'ın sorunları çözebileceği ortadayken, VAR her geçen gün daha da az fayda sağlamaya başladı. VAR'daki hakemlerin özerk olması gerekiyor."

"VAR konuşmalarını açıklamıyorlar ama bence açıklanabilir. Gizli saklı bir şey değil ki. VAR'da konuşulanların açıklanmamasının sebebi ne olabilir? Açıklansa, kamuoyu rahatlayacak."

"Sayın Uilenberg'in Sergen hocamızın adını telaffuz ederek örnek vermesi yanlış. Buna ilk tepkiyi koyanlardan biriyim. Maç yorumunu yapabilirsin. Josef'in pozisyonu için sarı kart doğru karar dedi. Bu tamam. Ancak hocayı örnek göstererek ders anlatamazsın." 

"Türk hakemlerine güveniyoruz ancak belirli şeylerin düzeltilmesi lazım. Bunu birlikte yapacağız. Bazı önemli maçlarda, bazı tecrübeli hakemler var. Orada biraz yumuşamamız ve yeni hakemlere kaymamız gerekiyor. Bir hakem ataması yapılıyor, niye Ali değil de Veli geliyor, kimse bilmiyor."

"Rekabetin ortadan kalktığı yerde futbolcu yetiştiremezsiniz. Türk çocuklarını rekabet ettirecek bir ortamdan uzaklaştırırsanız, Türk futboluna bekleyen katkıyı veremezsiniz. Yabancı sınırının faydalı olduğunu düşünmüyorum."

"Ocak ayında Kaan Ayhan ve Cenk Tosun transferleri için çalışacağız. Kaan Ayhan için bıkmadan, usanmadan kapıyı çalacağız. Şimdi birileri de devreye girebilir. Beşiktaş'a gelmek istiyor, biz de istiyoruz. Ocak ayı geldiğinde onun için düşeriz yollara. Kaan bizi istiyor, biz de onu istiyoruz. Geleceği olan iyi bir oyuncu. Cenk Tosun'a benim sözüm var. Çok da severim, katkı vereceğini de düşünüyorum. Ona sözümüz var, o isterse Beşiktaş'ta kapımız ona açık. Cenk Tosun Mayıs sonu da olabilir. Ocak'taki planımız bu."

KAYANK: TRT SPOR