Beşiktaş ile Fenerbahçe, sadece 4 gün aranın ardından bu kez Ziraat Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geldi. Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Beşiktaş’ın 3-1 kazandığı derbiden sonra iki takım Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında kozlarını paylaştı.

Hızlı başlayan maçta iki taraf da erken goller bulunca maçın ilk 20 dakikası 1-1’le geçildi. 10 dakika uzatma eklenen mücadelenin son düdüğü çaldığında ortaya çıkan bilanço 4 gol 3 kırmızı karttı. Ricardo Quaresma, Volkan Demirel ve Alper Potuk takımlarını eksik bırakırken Fenerbahçe, 9 kişi kalmasına rağmen 2-2’lik skorla 17 Nisan’daki rövanş öncesinde avantajlı skoru elde etti.

Olayların devre arasında soyunma odası koridorlarında yöneticilerin de dahil olduğu iddiaları ortaya çıkarken Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, bu iddialara cevap verdi. Çebi maç sonrasında şunları söyledi:

“HAZIRLANMIŞ BİR SENARYOYDU”

“Bugün sahada futboldan ziyade savaş vardı. Bir önceki derbi nedeniyle hazırlanmış bir senaryoydu. Üzgünüm, keşke futbol seyredebilseydik. Ben 60 yaşındayım, ayriyeten kulübün ikinci başkanıyım. Ben devre arasında söz dülleosu yapan, birbiri ile atışan oyuncuları ayırmaya çalıştım. Bir kenara çekmeye çalıştım, hepsi bu. Benden 30 cm. yüksek biriyle kavga edecek halim yok. Bunu kim planlayıp konuşuyorsa ayıp etmiş. Biz itişip kakışanları, olay büyümesin diye müdahale etmeye başladık. Keşke size bizim onları ayırmaya çalıştığımız söylenseydi. Seyredince görün.”

RICARDO QUARESMA’NIN KIRMIZISI…

“Quaresma’nın yaptığını tasvip etmem doğru değil, keşke yapmasaydı. Ama karşı tarafın da tahrik edici hareketlerini unutmamak gerekir. Yanlış yaptı, keşke yapmasaydı. Umarım fazla ceza almaz.”