Beşiktaş JK Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

- 3 kere yenildi diye Beşiktaş yıkılmaz! -

İyi bir takım olduklarına dikkat çeken Ahmet Ürkmezgil, "Bazıları ellerini boşuna ovuşturuyor. Kimse boş hayallere kapılmasın. 3 kere yenildi diye Beşiktaş yıkılmaz. Ayrıca diğer puan kaybettiğimiz maçlara da bakın, hep aynı olay. Rakipler kapanıyor. Biz oynuyoruz, onlar direniyor. İnanılamayacak pozisyonlar sonrası puan kaybediyoruz. Ancak bu maçlar bizim kötü takım olduğumuzu göstermez. Futbolda bu tip sonuçlar çıkabiliyor. Elbette ki ikinci yarıda hocamız bunun çarelerini bulacak, gereğini yapacaktır." dedi.

- Şenol Güneş hocamıza ve takımımıza güveniyoruz! -

Sezonun ikinci yarısında çok daha iyi olacaklarını ifade eden Ürkmezgil, "Taraftarlarımız paniğe kapılmasın. Rahat kazanabileceğimiz maçı kaybettik ama asla umutsuz olmayacağız. Her kötü sonuç sonrası bazı çatlak sesler çıkabiliyor. Biz yönetim olarak, camia olarak Şenol Güneş hocamıza ve takımımıza güveniyoruz. İlk yarıda çok yoğun bir dönem geçirdik. Şampiyonlar Ligi ve lig maçları üst üste geldi. Ancak buna rağmen takımımız yine de futbol olarak iyi görüntü verdi. Ligin ikinci yarısında işler daha da iyi olacak. Biz şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Şu anda ligde 6-7 takım puan olarak birbirine yakın. Biz bu kadar sürpriz puan kayıplarına rağmen hala şampiyon adayıysak normal sonuçlarımızı aldığımızda nasıl bir fark yaratacağımız ortada. Ligin ikinci yarısında camia olarak kenetlenmeli ve hocamızın, takımımızın arkasında durmalıyız. Göreceksiniz, hem Avrupa'da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz, hem de ligde hedeflediğimiz yere geleceğiz." şeklinde konuştu.

- Astronomik bir teklif olursa düşünürüz! -

Cenk Tosun için gelen resmi bir teklifin olmadığını belirten Ahmet Ürkmezgil, "Somut bir şey yok. Zaten ara transferde gitmesine sıcak bakmıyoruz. Ancak çok astronomik bir teklif olursa düşünürüz. Başkanımız bu konudaki görüşlerini zaten açıkladı. Hocamız da öyle. Dediğim gibi reddedilemeyecek bir teklif gelirse yerine kaliteli bir golcü almak kaydıyla transfer olabilir. Yoksa normal şartlarda böyle bir transfer gerçekleşmez." ifadelerini kullandı.