015-2016 seonunun ilk maçını deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile oynayacak olan Beşiktaş'ta birinci gündem ön libero mevkiine yapılacak transfer.

AQUİLANİ VE OZAN TUFAN'DAN SONRA GÖKHAN İNLER DE ELDEN KAÇIYOR

Önce bonservisi elinde olan ve "gelirim" cevabını aldıkları İtalyan oyuncu Aquilani'yi Sporting Lizbon'a ,daha sonra da bitirme aşamasına geldikleri Ozan Tufan'ı son anda yaşanan polemiklerle Fenerbahçe'ye kaptıran siyah beyazlılar,en geç bir hafta içinde orta saha sorununu çözüme kavuşturmak istiyor.
Yaklaşık 1 aydır ilk alternatif olan Gökhan İnler ile görüşmeler yapan ve oyuncunun kendisi ile prensip anlaşmasına varan Beşiktaş yönetimi bu oyuncuyu da yüksek bonservisi yüzünden kaçırmak üzere.Beşiktaş'ın Gökhan İnler'in kendisi ile anlaşıp beklemeye geçmesinin ardından önce Schalke 04 ile imza aşamasına gelen Napoli kulübü,sonrasında da İngiliz ekibi Liecester City ile pazarlığa oturmuştu.

Üç kulübün ısrarla istediği Gökhan İnler için şu anda İngilizler öne geçmiş gibi görünüyor.İtalyan medyası dün gece yarısından sonra son dakika olarak geçtikleri haberlerde Napoli ile Leicester City'nin gece yarılarına kadar süren pazarlıklar sonucu 6 milyon Euro gibi bir rakama anlaştıklarını ve imzaların bugün atılacağını iddia etti.Beşiktaş,Gökhan İnler'in İngiltere'ye transfer olması durumunda bir hafta içinde prensip anlaşması yaptığı ama kulüpleri ile anlaşamadığı iki oyuncuyu da kaptırmış olacak.

SÜRE AZALIYOR ÇEMBER DARALIYOR
Veli Kavlak ve Tolgay'ın sakatılığı sonrası kesin olarak bir oyuncu ile orta sahayı güçlendirmeye çalışan Beşiktaş,Jose Sosa'nın da 15 gündür sakat olması ve yeniden bel ağrılarının artmaya başlamasıyla takviye yapacağı sayıyı iki futbolcuya çıkarmıştı.Ancak planların tutmadığı bir hafta yaşayan yönetim bu sayıyı tekrar bire düşürmek zorunda kalabilir. Oyuncular ile anlaştığı ve 'kesin size geleceğim' yanıtını aldığı için orta saha transferi konusunda rahat davranan siyah beyazlılar,ligin başlaması ve transfer sezonunun bitmesine sayılı günler kalmasıyla daralan bir çemberin içine girmiş durumda.Beşiktaş Aquilani,Ozan Tufan ve eğer olmaz ise Gökhan İnler'in ardından yeni arayışlara girmek zorunda kalacak.

BİR DİĞER ALTERNATİF ESKİŞEHİRSPOR'DAN LAWAL
Siyah beyazlıların orta saha alternatiflerinden biri de Eskişehirspor forması giyen Raheem Lawal oldu.1.85 boyundaki Nijeryalı oyuncu için Eskişehirspor ile takas düşüncesi gündeme geldi. Eskişehirspor'un geçtiğimiz sezon Beşiktaş'tan kiraladığı Ömer Şişmanoğlu'na yeniden talip olmasını değerlendiren siyah beyazlı yöneticiler Lawal ile Ömer'i takas etme formülü üzerinde duruyor.
(DHA)