Beşiktaş’ın başarılı oyuncusu Caner Erkin, Barcelona’da forma giyen yıldız futbolcu Arda Turan’ın milli takımı bırakması ile ilgili, “Kendi tercihi, buna saygı duymak lazım. Bütün Türk milletinin buna saygı duyması lazım” dedi.

Milli futbolcu, takımın yeni transferi Portekizli savunma oyuncusu Pepe’nin takıma katılması ile daha güçlü olacaklarını vurguladı. Caner, Brezilyalı futbolcu Marcelo’nun ayrıldığını hatırlatarak, yeni oyuncuların takıma dahil olabileceğini ifade etti.

“Yine şampiyon olabiliriz”

Caner Erkin, yeni sezonda iddialı olacaklarını dile getirerek, “Bu takım geçen sene şampiyon oldu. Hocanın kararları doğrultusunda takviyeler olabilir. Sonuçta aynı kadroyuz ve yine şampiyon olabiliriz. Takviye olursa bizim için daha iyi olur. Kadroda sıkıntı yok. Daha da kuvvetli olmalıyız. Hocanın da düşüncesi bu. Diğer takımlar aynı seviyede kalmıyor. Futbolcu kalitemizi üst seviyeye çekmemiz lazım. Bunun için de hoca gereken çalışmaları yapıyor. Dolayısıyla daha da güçleniyoruz” açıklamasını yaptı.

“Burada mutlu olmaya devam edeceğim”

Caner Erkin, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta forma giymesinin hatırlatılması üzerine, “Benim elimde olan bir şey değildi. İlk Galatasaray sonra Fenerbahçe arasında da CSKA Moskova vardı. Daha sonra Inter’e gittim. Inter’de talihsiz bir olay yaşadım ama futbolda her şey var. Çok isteniyordum orayı ve burayı tercih ettiğim için çok mutluyum. Kafamda soru işareti yok. Burada mutlu olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

“İyi ki hocama güvenmişim”

Teknik Direktör Şenol Güneş’in sakatlığı döneminde kendisine temkinli davranması ile ilgili de konuşan Caner Erkin, “Tabii ki hak veriyorum çünkü çok zor ve kolay olmayan bir süreçti. Daha önce yaşamadım. Ben çok oynamak istedim. 2 ay uzak kaldığımda 3. ayda antrenmanlara başlamak istedim. Biraz sabırsızdım ve futbola dönmeyi istedim. İyi ki de hoca beni frenlemiş. Belki sakatlığım nüksedebilirdi. İyi ki hocama güvenmişim. Güzel bir şekilde futbola döndüm” değerlendirmesinde bulundu.

“Arda’nın tercihine saygı duymak lazım”

Yıldız futbolcu Arda Turan’ın milli takımı bırakması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erkin, “Arda benim kardeşim, her şeyim. Kendi tercihi, buna saygı duymak lazım. Bütün Türk milletinin buna saygı duyması lazım. Senelerdir emek verdi ve hala Barcelona’da ülkemizi temsil ediyor. O öyle tercih etti. Talihsiz bir olay yaşandı. O farklı bir karakter. Tercihini yaptı. Herşey konuşuldu ve bitti” şeklinde konuştu. 
Beşiktaşlı oyuncu Cenk Tosun, Avrupa hedefinin olduğunu belirterek, "Kulübe faydalı olacak teklif geldiğinde başkanımız bunu değerlendirecektir. Oturup konuşurum. Şu anlık bir şey yok" dedi.

"Rekabet olması her zaman iyi"

İsmi Beşiktaş ile anılan forvet oyuncuları ile ilgili açıklamalarda bulunan Tosun, "Arayışlar olması normal. Beşiktaş’a her sene forvet geliyor. Ben kendime güveniyorum. Rekabet olması her zaman iyi. Forvetler alınması gerek, benim adıma da alınacak. Son 2 senede 42 maç oynadım. Sahada hocama belli etmek istiyorum. Bu sene ilk 11’e girmek için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

"Yurt dışı kamplarıyla Süper Kupa’ya hazır olacağız"

Cenk Tosun, yeni sezon hazırlıklarının verimli geçtiğini belirterek, "Şu an takımda olan herkes hazır. İdmanlar güzel geçiyor. Yüklemeler yapıyoruz ve kamp verimli geçiyor. Yüzde 100 hazır değiliz. Çin kampı ve Marbella ile Süper Kupa’ya hazır olacağımızı düşünüyoruz. Sezon başındaki yüklemeler bizi bütün sezon götürüyor. 3 kulvarda da iyi oynadık. O yüzden bu sene de bu yüklemeler kondisyon anlamında bize yardımcı olacak" açıklamasını yaptı.

"Hoca daha iyisini yapmamızı istiyor"

Teknik Direktör Şenol Güneş’in mükemmeliyetçi yapısıyla ilgili konuşan Tosun, "Hoca gerçekten öyle bir karaktere sahip. Her şeyin dört dörtlük olmasını istiyor. 2 senedir göze hoş gelen iyi bir futbol oynuyoruz. Hoca daha iyi oynamamızı istiyor. Hoca bunla yetinmiyor ve daha iyisini istiyor. Onun hedefleri var. Böyle olması bizi de konsantre ediyor. Her şeyi iyi yapmaya çalışıyoruz. Bu yüzden başarılı oluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Avrupa hedefim var"

Siyah-beyazlıların golcü oyuncusu, hedeflerini açıklayarak, "Ben 3. sezonumu yaşadım. Bu kulüpte 2 sene daha kontratım var. Burada çok mutluyum. Hedeflerim arasında Avrupa var ve bunu çoğu yerde söyledim. Kulübe de faydalı olacak teklif geldiğinde başkanımız bunu değerlendirecektir. Oturup konuşurum. Şu anlık bir şey yok. Malum Mustafa ve ben varım. Bu durumda Başkanımız da ayrılmamızı istemez. Avrupa’ya gidip vatanımızı bayrağımızı gururlandırmamda da hiçbir sakınca yok. Ben Avrupa’yı çok isterim" ifadelerini kullandı.