Haberin detayında, Atiba'nın bu yaz futbolu bırakabileceği ve Beşiktaş'ta görev alabileceği bilgisine de yer verild. 

"Kanada'nın ünsüz yıldızı için bir dönemin sonu." başlıklı haber ve röportajın çevirisi şöyle:

"Bu hikaye daha önce de yazıldı. Birçok kez.

"Atiba Hutchinson, daha önce adını hiç duymadığınız en iyi oyuncu."

"Kanada'da da niye Atiba Hutchinson diye bir yer var?"

"Atiba Hutchinson, Kanada'nın adı duyulmamış en büyük yıldızı."

"Size bazı çılgın şeyler söylemem gerekiyor." dyerek söze başlayan Kanada'nın futbol efsanesi Julian de Guzman, iki yıl önce Postmedia News'a şöyle konuşmuştu; "Hutchinson, bir Kanadalı futbolcunun veya Kanadalı'nın başarabileceği her şeyi başardı. Ülkesine daima sadık kaldı. Hem kulübünde, hem ülkesinde en üst düzey futbol oynadı. MLS'ten bir takımın ona neden 6 milyon dolar gibi bir para ödemediğini anlayamıyorum."

Hutchinson'ın öyküsü epeyi eski. Değişiklik yok ama bu kez sonuna geldik.

Ve Kanada, Atiba gidene kadar Atiba'nın değerini anlamayacak.

Pazar öğleden sonra BC Place Stadyumu'nda, Kanada son Uluslar Ligi eleme maçı için Fransız Guyanası'nı konuk edecek. Bu maç büyük ihtimalle Atiba Hutchinson'ın Kanada formasıyla Kanada'da son maçı olacak. Başlama saati (Editör notu: Yerel Saat ile) öğleden sonra 3.

36 yaşındaki oyuncu, bu yaz oynanacak Gold Cup ile birlikte Kanada Milli Takımı'na veda edeceğini açıkladı. 1 Ocak 2003'te, ABD'ye karşı oynanan bir hazırlık maçıyla başlayan milli takım kariyeri son bulacak.

Defansif orta saha, 76'sı ilk 11 olmak üzere 80 milli maç oynadı. 7 gol ve 6 asist yaptı. Kanada tarihinin Julian de Guzman, Paul Stalteri ve Randy Samuel'den sonra en çok milli maça çıkan oyuncusu oldu.

"Futbolu bırakma kararı, şu an kafamda dolaşıyor. Bu yazı mükemmel geçirirsem, bir daha düşünebilirim elbette." diyen Atiba Hutchinson, 6 kez Kanada Yılın Futbolcusu ödülünün sahibi oldu.

"Dürüst olmak gerekirse, her geçen gün kendimi çok daha iyi hissediyorum. Geçen sezonun sonunda bileğimden ameliyat oldum. Şimdi çok daha rahatım. Bedenimi biraz daha hafif hissediyorum. Son 2 yıldır en iyi form durumuna çıktım. Fakat, doğrusunu söylemek gerekirse bacaklarım eskisi gibi değil."

Ulusal Takım antrenmanında konuşan Atiba, "Bundan biraz daha keyif alabilirsem kendimi zorlarım ve belki bırakma kararımı erteleyebilirim. Önümüzdeki birkaç ay nasıl gideceğine bakacağım. Artık, hep yaşadığım günü düşünüyorum. Şu an oynadığım futboldan keyif almaya bakıyorum." dedi.

Hutchinson'ın kariyeri hep biraz garip oldu. Ülkesinde çok tanınmıyor ama Beşktaş'ın ikonlarından biri haline geldi. Siyah beyaz formayla 2015/16 ve 2016/17'de iki yıl üst üste şampiyonluk kazandı.

Disiplinli, sakin ve efektif futboluyla Atiba Hutchinson, 164 kez ile Beşiktaş tarihinin en çok forma giyen yabancı oyuncusu oldu. O sadece Beşiktaş'ın kalbi değil, Atiba Hutchinson Beşiktaş'tır.

Türkiye'de ülke çapında herkes ona saygı duyuyor. Hatta, Beşiktaş'ın rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın taraftarları bile ona karşı çok saygılı. Buradaki garipliği anlamanız için örnek vereyim; Hatfield'ın McCoy'a güzel sözler söylemesi veya Donald Trump'ın Hillary Clinton'ı övmesi gibi bir durum...

Kara Kartallar, yeni bir teknik direktör arayışında. Vodafone Park, haziran ayında Şenol Güneş'in kontratı bittiğinde yeni bir antrenör bulacak. 3 oğlu da İstanbul'da doğan Atiba Hutchinson ve eşi, ailecek İstanbul'u çok seviyor. Kulübün de yaklaşımı o ki, Atiba Hutchinson futbolu bıraktıktan sonra Beşiktaş'ta rol oynamaya devam edecek.

Fakat, Atiba'nın bu hafta konsantrasyonu Kanada için. "Ulusal Takım için buraya dönmek harika bir duygu. Genç çocuklar ile birlikteyiz. Kanada için oynamaya başladığımdan bu yana gördüğüm en iyi kadroya sahibiz. Bu gençlerle futbol oynamak bana çok keyif veriyor. Bu maç bizim için çok önemli. Kazanarak Gold Cup'a gitmek istiyoruz. Bizim için yeni bir dönem başlayacak."

Atiba'nın sportif mirası güvende. Ancak, evinde, ülkesinde belki de hatırlanan bir oyuncu olabilir. Belki, sonunda öykü değişir.

"Bilmiyorum. Kanada için çok çaba sarfettim. Milli takım kamplarında çok uzun zamanlar geçirdim. Çok çalıştım, her şeyimi verdim. Sportif mirasım, geride kalanların nasıl düşündüğüne bağlı olacak. Hayalim, şampiyon olarak bırakmak...



Kaynak:Sporx