Sezon öncesi stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ta yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ligin bitiminin ardından belirlenen isimlerle görüşmeler başlarken, siyah beyazlılar transfer listesinin ilk sırasına Kamil Glik'i koydu.

Bir süre önce Glik ve kulübü Torino ile görüşmeler başladı. Bonservis bedeli konusunda pazarlıklar devam ederken, 28 yaşındaki futbolcu için Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan da onay geldi.

EURO 2016'da oynanan Almanya-Polonya maçında Kamil Glik'i tribünden takip eden Orman, tecrübeli defans oyuncusuyla ilgili olumlu izlenimler edindi.

Maçın ardından görüşlerini teknik direktör Şenol Güneş ile paylaşan Fikret Orman, daha sonra futbol komitesine temasların hızlandırılması için talimat verdi.

Son olarak Torino'ya 5 milyon Euro teklif eden siyah beyazlılar, İtalyan kulübüyle görüşmelerine devam ediyordu. Başkan Fikret Orman'ın isteği sonrası Glik transferiyle ilgilenen yönetim kurulu üyelerinin, Polonyalı oyuncu için teklifi artırması bekleniyor.

Ancak kulüplerin anlaşması halinde bile UEFA'nın mali kriterlerine uymak zorunda olan Beşiktaş, transferi gerçekleştiremeyebilir. Siyah beyazlıların bonservis bedeliyle transfer yapması için oyuncu satışı yapması gerekiyor. (Ntvspor)