Beşiktaşlı futbolcu Andreas Beck, "Türkçe öğrenmeye başladım. Bu benim için oldukça yeni bir durum. Her gün çalışıyorum. Bir dükkana girdiğimde kendimi biraz Türkçe kullanarak ifade edebildiğimde çok mutlu oluyorum" dedi. Beşiktaş'ın sezon başında Hoffenheim'dan transfer ettiği Alman defans oyuncusu Andreas Beck, bir dergiye verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Geçen hafta içerisinde Paris ve Hannover'de yaşanan terör olayları hakkında konuşan Beck, "Bu olaylar beni aynı anda hem çok üzgün hem de çok sinirli bir hale getirdi. Özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istenildiği bir maç iptal edildi. Bu üzücü ama doğru bir karardı. Ama bundan korkmamalıyız. Hep birlikte olduğumuzu gösterip özgürlüğün ne kadar değerli bir şey olduğunu bir kez daha kanıtlamalıyız" ifadesini kullandı.

"BURASI İÇİN BİR YABANCIYIM"

Türkiye'ye geldiğinde uyum sürecini nasıl aştığının sorulması üzerine tecrübeli sağ bek, "Ben burası için bir yabancıyım. Ama Türkçe öğrenmeye başladım. Bu benim için oldukça yeni bir durum. Her gün çalışıyorum. Bir dükkana girdiğimde kendimi biraz Türkçe kullanarak ifade edebildiğimde çok mutlu oluyorum. Buraya daha önce iki kez tatil için de gelmiştim. Ne kadar çılgın bir şehir olduğunu biliyorum. Tansiyonu yüksek ve tarihi bir şehir. Burada her şeyi bir arada görüyorsunuz. Modern hayatı, tarihi, dini, zenginliği ve fakirliği bir arada görebiliyorsunuz. Herhangi bir yöne 30 kilometre gidip hala şehrin içinden çıkamayabilirsiniz. Burada doğmuş olsanız bile her gün yeni bir şey bulabilirsiniz" yanıtını verdi.

"DAHA ÖNCE HİSSETMEMİŞTİM"

Siyah-beyazlı futbolcu Andreas Beck, Beşiktaş'a gelerek doğru bir karar verdiğini söyledi. Beck, " Beşiktaş harika bir taraftar topluluğuna sahip. Böyle bir desteği daha önce hiç hissetmemiştim. Ligde şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Avrupa Ligi'nde de iyi bir noktadayız. Benim açımdan her şey bu şekilde devam edebilir" diye konuştu.

"LİGİN KALİTESİNİ ARTIRIYORLAR"

Süper Lig'in kalitesine de vurgu yapan Alman futbolcu, "Eğer zaman ayırıp bir kaç maçı izlerseniz ligin ne kadar iyi bir kalitede olduğunu siz de görürsünüz. Burası yaşlı oyuncular için bir cennet değil. 30 yaş üstü Gomez, Van Persie, Podolski ve Sneider gibi oyuncular bu ligde forma giyiyor ama ligin kalitesini de arttırıyorlar" dedi.

"YILDIZLAR VE DENGEYİ SAĞLAYAN DEFANSİF BİR KADRO"

Siyah-beyazlı takımın kadrosu hakkında da konuşan deneyimli sağ bek, "Biz yetenekli yıldızlar ve dengeyi sağlayan defansif ağırlıklı oyuncularımın karışımı bir kadroya sahibiz. Ben kendimi bu iki kesim arasında köprü oyunculardan biri olarak görüyorum. Savunma yapıyorum ve ihtiyaç olduğunu hissettiğim zaman da ileri çıkıyorum.

"BEŞİKTAŞ'IN NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUNU KANITLIYOR"

Vatandaşı Mario Gomez'in Beşiktaş'ta olması sebebiyle çok mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Andreas Beck, "Onun için gerçekten ama gerçekten çok mutluyum. Biz birbirimizi senelerdir tanıyoruz. Stuttgart'ta birlikte de oynamıştık. Beşiktaş'a yeniden kendisini kanıtlamak için geldi ve gollerini atmaya yeniden başlayarak kısa bir sürede milli takımdaki yerini de aldı. Bunu bu kadar kısa zamanda başarması kendisinin ve Beşiktaş'ın ne kadar değerli olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca burada yapılan işlerin de takip edildiğini gösteriyor" diyerek sözlerini sonlandırdı. - İSTANBUL