Beşiktaş'ın Dnipro'dan transfer ettiği Denis Boyko, Ukrayna basınına konuştu. Birçok detaya değinen Boyko, takım içindeki arkadaşlıktan bahsederken, Şenol Güneş ile arasındaki bir diyaloğu da anlattı.
İşte Boyko'nun o sözleri...

O KAZAYI TEHLİKESİZ ATLATTIM

Kendimi iyi hissediyorum. Ciddi bir şey yok. Kazayı tehlikesiz atlattığım için tanrıya şükrediyorum. Takımla birlikte antrenmanlara devam ediyorum. Bu tip durumlarda ne yapacağınızı bilemezsiniz. Benim görevim topu tutmak. Ben de görevimi yerine getiriyordum. Bunun için yalnızca birkaç saniyem vardı. Malesef böyle bir olay yaşandı. Penaltı da olabilirdi. Ama rakibimi de suçlamıyorum. Bunlar futbolun içinde yaşanabilir. Antalyaspor maçı benim için çok önemliydi. Takım çok iyi oynadı ve hiç gol yemedik. Bu da benim için artı oldu. Umarım bu güzel mücadelemiz devam eder ve şampiyon oluruz.

TOLGA İLE DIŞARIDA ARKADAŞ OLABİLİRİZ AMA...

"Tabi ki takımdaki birinci kaleciye hocamız karar veriyor. Tolga Zengin'e şu anda Şenol Hoca çok güveniyor ve ben de henüz birinci kaleci olmayı hak etmedim. Bir sonraki maçta kim oynar bilmiyoruz. Ama ben kalitemi göstermek için her antrenmanda çok iyi çalışıyorum.

Tolga da benimle bir rekabette olduğunu hissediyordur. O çok iyi bir insan. Çoğu zaman bana yardımcı oluyor. Onunla evde veya dışarda çok iyi bir arkadaş olabiliriz, ancak bir yarış içerisindeyiz. Bu sadece benim için değil, tüm kaleciler için geçerli. Beşiktaş'ın kaleci antrenörü Jose Sambade, Avrupa'nın en iyilerinden. Ben de hem ondan, hem de Tolga'dan yeni şeyler öğrenmek istiyorum."

BEŞİKTAŞ'I NEDEN SEÇTİ?

"Tekrar Avrupa'da mücadele etmek istediğim için Beşiktaş'ı seçtim. Dnipro'ya gelen cezadan sonra birçok oyuncu da benim gibi ayrıldı. Beşiktaş ile ilgili de birçok güzel duyum aldım. Kariyerimi daha da ileriye taşımak için buraya transfer olmam gerekiyordu."

EN İYİ ARKADAŞLARI...

"Takım arkadaşlarımla çok iyi bir iletişimim var. Andreas Beck bana çok yardımcı oluyor. Quaresma da çok iyi biri, onunla da çok iyi anlaşıyorum. İlk maçım çok kötü geçti. Medyada yazılanları da okudum. Türkiye Kupası'ndan da bu yüzden elendik. Ancak hocamız maç sonunda beni çok destekledi. Bana, "Kötü bir başlangıç her zaman iyidir ama sonu iyi olsun" dedi."

BEŞİKTAŞLI BABA, GALATASARAYLI'YA KIZ VERMEZ

"Bence Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyisi. İçeride oynadığımız maçlarda olağanüstü bir destek veriyorlar. Taraftarlarımızın hayatı Beşiktaş. Eğer bir baba Beşiktaşlı ise, kızını Galatasaraylı bir erkeğe vermez."