Beşiktaş'ın yeniden renklerine bağlamak istediği Portekizli yıldız üç yıl önceki vedasının hata olduğunu itiraf etti, “Keşke hiç ayrılmasaydım. Bütün şartlarınızı kabul ederim. Beşiktaş’a borcumu ödemiş değilim. Geri dönmek ve Vodafone Arena’da şampiyonluk yaşamak istiyorum” dedi.

Inter’den, Beşiktaş’a geldiği 2010 yılında yüzlerce taraftarın havalimanında karşıladığı Ricardo Quaresma’nın, siyah-beyazlı takıma geri dönmek için Başkan Fikret Orman’a adeta yalvardığı ortaya çıktı.

Hafta arası Başkan Orman’ın Londra’da olduğunu duyunca apar topar İngiltere’ye giden Portekizli yıldızın birbirinden çarpıcı ifadeler kullandığı öğrenildi. Porto ile ipleri koparan Quaresma’nın, “Keşke Beşiktaş’tan hiç ayrılmasaydım. Beni hiçbir taraftar, Beşiktaş taraftarı kadar sevmedi. Sizin şartlarınızı kabul ederim. Yeter ki Vodafone Arena’da Beşiktaş taraftarının karşısına çıkayım” ifadelerini kullandığı belirlendi.

Quaresma futbol kariyerinin en güzel yıllarını Beşiktaş’ta yaşadığını dile getirdi. Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşamak istediğinin altını çizen Portekizli futbolcu, “Beşiktaş’a geri dönersem terimin son damlasına kadar bu takım için mücadele edeceğim. Artık geçmişe göre karşınızda çok daha olgun ve mütevazı bir Quaresma var. Bazı acı tecrübeler beni çok daha farklı bir insan haline getirdi. Beşiktaş’a olan borcumu ödemiş değilim. O forma altında şampiyonluk yaşamak istiyorum” diye konuştuğu aktarıldı.

‘Kaptan olurdun’

Quaresma’nın yaptığı bu duygusal konuşmanın Başkan Orman’ı etkilediği vurgulandı. Orman’ın, “Keşke hiç ayrılmasaydın. Keşke bizi dinleseydin. Biz senin iyiliğini istemiştik. Senin futboluna saygımız sonsuzdu. Bu nedenle sözleşme uzatmak istedik. Eğer kalsaydın şimdi bu takımın kaptanı da olmuştun. Taraftar seni çok seviyor. Teknik ve mali şartlar uygunsa ben de dönmeni isterim” dediği kaydedildi.