Transfer dönemi sona erdiği için devre arasında kadrosuna bir forvet takviyesi yapmayı planlayan Beşiktaş yönetiminin listesinin ilk sırasındaki isim Palmeiras'ta forma giyen 25 yaşındaki golcü Miguel Borja oldu..

Daha önce de Türkiye'ye gelmek istediğini söyleyen Borja'nın Portekizli menajeriyle ilk temaslar da başarılı geçmiş; "Avrupa'da oynama zamanı geldi" diyen Kolombiyalı, Portekizli menajeri aracılığıyla, "Türkiye'de oynayabilirim" mesajı göndermişti..

Negredo'nun ayrılmasının ardından Borja için bir kez daha düğmeye basan siyah-beyazlı yönetimin, daha önce kulübü Palmeiras'la görüşmeler yapıp işini bitiremediği Kolombiyalı forveti aynen Vida gibi almak için harekete geçtiği öğrenildi..

15 ŞUBAT'TA SERBEST KALACAK

25 yaşındaki Kolombiyalı oyuncunun sözleşmesi 15 Şubat'ta sona eriyor. Borja, bu tarihten itibaren istediği takıma bedelsiz olarak sözleşme imzalayabilecek..

Tüm planlar yolunda giderse Başkan Fikret Orman'ın daha önce de ön temas kurduğu ve 'olumlu' yanıt aldığı Borja'nın menajerini İstanbul'a getirecek ve ön protokol imzalanacak..

Eğer takım Avrupa'da yoluna devam ediyorsa kulübü Palmeiras'a çok cüzi oranlarda bonservis bedeli teklif edecek..

Palmeiras'in bu teklifi kabul etmesine kesin gözüyle bakılırken, aksi takdirde ise Borja, Haziran ayından itibaren Beşiktaşlı olacak..

Borja, Palmeiras formasıyla 47 resmi maçta 16 gol attı, 3 de asist yaptı ve toplam 19 gole direkt olarak katkıda bulundu..

CENK TOSUN TARZI FORVET

Beşiktaş'ın ara transfer döneminde renklerine katmak istediği Kolombiyalı forvet Miguel Borja, fiziki özellikleri ve tarzıyla Cenk Tosun'a çok benziyor..

1.83'lük boyundaki Cenk Tosun gibi çok iyi sıçrayabilen Miguel Borja, maç başına 2.3 hava topu ve 2.6 şut yüzdesiyle oynuyor. Defansif olarak da takıma yardım edip maç başına 1.3'te top çalma yüzdesi yakalıyor..

GÜNEŞ ONAY VERDİ

Geçtiğimiz Pazar günü yeniden başkan seçilen Fikret Orman'ın transferi için büyük uğraş verdiği Borja'nın uzun zamandır Şenol Güneş'in de ilgi alanında olduğu belirtildi..

Geçen sezon Cenk'in Everton'a satışı sürecinde tecrübeli teknik adamın, önüne konulan isimlerden sadece Cenk'ten iki yaş küçük olan Kolombiyalı golcüye onay verdiği öğrenildi.




Kaynak:Fotomaç