Geçen sezonun ara döneminde de gündeme gelen ancak transferi, Dinamo Kiev’in yüksek bonservis isteği nedeniyle gerçekleşmeyen 28 yaşındaki savunmacı için yönetim, bu kez gözünü kararttı.

Başkan Fikret Orman ile transferden sorumlu yönetici Umut Güner’in, bu hafta Ukrayna’ya gidip tecrübeli isim için Dinamo Kiev’le masaya oturması bekleniyor. Beşiktaş’ın bu transferi, Denys Boyko artı 3 milyon Euro’ya tamamlamak istediği konuşuluyor.

JURCEVİC: 'BEŞİKTAŞ'A GİT'

Beşiktaş’ta iki sezon Slaven Bilic’in yardımcılığını yapan Nikola Jurcevic, Dinamo Kiev’de forma giyen Hırvat stoper Domagoj Vida’ya siyah-beyazlı takıma gitmesi tavsiyesinde bulundu.

Jurcevic’in, Kartal’ın kadrosuna katmak istediği deneyimli oyuncuya, “Beşiktaş’a gidersen asla pişman olmazsın. 20 milyon taraftarı olan bir kulübe gidecek, her yerde coşkuyu hissedeceksin. Dinamo Kiev’in son yıllardaki başarısında önemli pay sahibi oldun. Beşiktaş’a da uyum sağlayacağından eminim” dediği ortaya çıktı.

Hırvatistan Milli Takımı oyuncusu olan Vida’ya siyah-beyazlılarla ilgili detaylı bilgiler de aktaran Bilic’in eski yardımcısının, “Benim çalıştığım zamana göre kulüp mali açıdan daha da iyi duruma geldi. Yine benim zamanımda stat inşaatı vardı ve biz maçlarımızı orda burda oynuyor, Ankara’da bile ev sahipliği yapıyorduk. Ama şimdi yeni stat açıldı ve Avrupa’nın en güzel statlarından bir tanesine sahipler. Kariyerine rahatlıkla Beşiktaş’ta devam edebilirsin” diye konuştuğu belirlendi.