Beşiktaş'a kaybettiren 4 sebep
Anasayfa
Beşiktaş
 
 
Süper Lig'de sezonu 4'üncü olarak tamamlayan Beşiktaş, öncelikli olarak sezonun muhasebesini yapıyor.
Bu konu her ne kadar camia ve spor kamuoyu tarafından uzunca tartışılacak olsa da sezonun 4 önemli konu etrafında toplamak mümkün.
Bu konular:
1- Siyah-beyazlılar üst üste 3'üncü şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak hedefiyle başladığı sezonda yenilgisiz gruplardan çıkarak Şampiyonlar Ligi hedefini bir ölçüde gerçekleştirdi. Ancak Şampiyonlar Ligi maçlarının oynandığı 13 Eylül - 6 Aralık tarihleri arasındaki 10 lig maçında kaybedilen 16 puan Beşiktaş'ın şampiyonluğu kaçırmasında en belirleyici faktör oldu.

2- İlk devreyi 30 puanla 4'Üncü sırada kapatan Kara Kartallar, 2'nci devrede 41 puan topladı. Ama bu kez de şampiyonluk yolundaki rakipleri Galatasaray ve Medipol Başakşehir'e kırılma maçlarında yenilince ligin 4'üncü bitirilmesi kaçınılmaz oldu.

3- Fenerbahçe ile oynanan ve yarıda kalan kupa maçı ve sonrasındaki 15 günlük süreçte yaşanan olayların lige yansıması ve Galatasaray mağlubiyetinin bu döneme denk gelmesi de şampiyonluğun kaybedilmesindeki önemli etkenlerden birisiydi.

4- Tüm bu olumsuzluklara rağmen Beşiktaşlılara göre şampiyonluğun kaçmasındaki en önemli faktör ise santrafor yetersizliği oldu. Dünya çapındaki 'Come to Beşiktaş' sloganları ve şovları ile alınan Negredo, Lens ve devre arasında Cenk'in yerine gelen Love gibi isimler skor katkısı yapmaktan uzak kalınca, Beşiktaş kazanabileceği bir çok maçta puan kaybı yaşadı.
.