Süper Lig'de 2020-21'i şampiyon tamamlayan Beşiktaş, önümüzdeki sezonun kadrosu için düğmeye bastı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak olan Siyah Beyazlı takım güçlü ve alternatifli bir kadro için kolları sıvadı. Kara Kartal, daha önce de gündemine gelen isimler arasında yer alan Simy transferinde bir kez daha harekete geçtiği iddia edildi.

Crotone formasıyla Serie A'da sezonun bitimine 2 hafta kala 20 kez rakip fileleri havalandıran Nijeryalı golcüyü renklerine bağlamayı hedefleyen Beşiktaş, 1.5 milyon euro'luk bir bonservisle transferi bitirmeyi amaçlıyor.

Crotone'nun gelecek sezon Serie B'de mücadele edecek olmasından dolayı 2022'ye kadar sözleşmesinin bulunduğu İtalyan ekibinden ayrılması beklenen 29 yaşındaki futbolcunun Beşiktaş'a sıcak baktığı da çıkan haberler arasında.

Belçika ve Fransa'dan da teklifler alan yıldız futbolcunun Şampiyonlar Ligi'nde sahne alacak olmasından dolayı Siyah Beyazlı kulübe imza atması bekleniyor.

Öte yandan kariyerinde 3 farklı takımla forma giyen Simy, 328 resmi maça çıktı. Nijeryalı yıldız, bu karşılaşmalarda 115 gol 20 asistlik performansa imza attarken, kariyerinde 1 kez kırmızı kart gören 29 yaşındaki futbolcu, 21 defa sarı kart ile cezalandırıldı.

Simy, bu sezon Crotone formasıyla 36 maçın tamamına çıktı. Nijeryalı, bu karşılaşmalarda 20 gol 2 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Fotomaç