Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde yeni sezon transfer çalışmalarını dört bir koldan sürdürüyor.

Kaliteli bir golcü takviyesi yapmayı hedefleyen Siyah Beyazlı takımın flaş bir ismi gündemine aldığı iddia edildi.

Beşiktaş'ın İsviçre formasıyla EURO 2020'de boy gösteren Mario Gavranovic'i renklerine bağlamak istediği öne sürülüyor.

31 yaşındaki santrfor için 3.5 milyon euro'luk bir bonservis bedeli belirlendiği ifade edilirken, kulübüyle 2023'e kadar sözleşmesi bulunan Gavranovic'in Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Siyah Beyazlı kulübe sıcak bakabileceği de çıkan haberler arasında.

2018'de Rijeka'dan transfer edilen Gavranovic, Dinamo Zagreb formasıyla 128 maça çıkarken 47 gol  20 asistlik performans sergiledi.

Futbola ülkesi Lugano'da başlayan yıldız santrfor, Almanya'da; Schalke ve Mainz formalarını da terletti.

Dinamo Zagreb formasıyla önceki gün Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme turuna çıkan Gavranovic, 2-0 kazanılan Valur maçında 19 dakika süre buldu. Bu karşılaşma, İsviçreli futbolcunun transfer olması durumunda Beşiktaş ile Devler Ligi sahnesinde yer almasına engel bir durum teşkil etmiyor. UEFA kurallarına göre; ön eleme turunda yer alan futbolcu, başka bir takımda da listeye alınabiliyor.

EURO 2020'de toplam 5 maça çıkan Gavranovic, Fransa ağlarını sarsmayı başarmıştı.

Turnuvayı takip eden Siyah Beyazlı teknik adam Sergen Yalçın'ın, tecrübeli futbolcuyu çok beğendiği ve kadrosunda görmeyi istediği belirtiliyor.

Kaynak: Fotomaç