Şampiy10'da yer alan habere göre; PTT 1. Lig’in lideri Adanaspor, Ersan Gülüm’ün Çin’e transferinden pay istiyor... Hatırlanacağı üzere turuncu-beyazlılar 2010-11 sezonunda Ersan’ı siyah-beyazlılara kiralamıştı. Kartal, ertesi sezon başında ise milli stoperin bonservisini KAP’a yapılan açıklamaya göre 2 milyon Euro’ya Adanaspor’dan almıştı. 
 
O dönemde yapılan sözleşmeye, Ersan’ın 4 milyon Euro’nun üzerinde bir ücretle başka bir kulübe satılması halinde aradaki farkın yüzde 15’i kadar Adanaspor’a ödeme yapılacağı yönünde bir madde konulduğu öğrenildi. 
 
ADANASPOR, bu madde dolayısıyla Ersan’ın 7 milyon Euro’luk bonservis bedelinden 450 bin Euro (Aradaki 3 milyon Euro’luk farkın yüzde 15’ini) yazılı bir dilekçeyle Beşiktaş’tan talep etti. 

MAHKEMELİK OLDU 

 
Siyah-beyazlı yönetim ise söz konusu maddenin yapılan 4 yıllık ilk sözleşmede yer aldığını, ardından yapılan sözleşmeye aktarılmadığını ve bu nedenle bu parayı ödemeyeceklerini Adanaspor’a iletti. 
 
İKİ kulüp arasındaki bu krizin mahkemeye taşındığı ve tarafların önümüdeki günlerde hukuksal bir mücadele vereceği öğrenildi.