Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta golcü arayışları devam ediyor.

Siyah Beyazlı kulübün yönetimi, Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun'un ayrılmasının ardından özellikle golcü transferine ağırlık vermesine rağmen, halen bu mevkii için bir oyuncuya imza attırabilmiş değil.

Birçok isimle temasa geçen fakat görüşmelerin ortaya çıkmasıyla rakamların katlanması üzerine frene basan yönetim, 25 yaşındaki Chuba Akpom için ise tüm şartlarını zorlama kararı aldığı iddia edildi.

Siyah Beyazlı kulübün santrfor adayları arasında ilk sıralarda yer alan Chuba Akpom, İstanbul yolculuğu için gün saydığı belirtiliyor.

İngiliz basınını da "Akpom, çok yakında Boğaz'a karşı oynayacak" ifadelerini kullanarak, Beşiktaş'ın bu transferde çok önemli adımlar attığı doğrularken; başarılı oyuncunun en geç pazartesi günü İstanbul'a geleceği ifade edildi.

İngiliz oyuncu için kulübü Middlesbrough'a 2.5 milyon euro bonservis bedeli önerilirken, bu rakamın iki ya da üç taksitte ödenmesi bekleniyor.

Öte yandan deneyimli teknik direktör Sergen Yalçın'ın da yakın çevresine, "Bana genç, dinamik ve çok çalışkan bir forvet gerekli. Akpom, güçlü fiziği ve yüksek enerjisiyle bize güç katacak" ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

Kariyerinde Arsenal, PAOK, Hull City, Brentford gibi takımlarda forma giyen Akpom 272 resmi karşılaşmada 74 gol, 25 asist üretti ve 99 gole direkt katkı sağladı. Akpom, İngiltere U21 milli takımında da 5 maçta 3 gol attı.

Beşiktaş'ın renklerine bağlamak için geri sayıma geçtiği Akpom, geçtiğimiz sezon sadece 1 kez sakatlık geçirdi. Alt adale sakatlığı yaşayan forvet 4 gün sahalardan uzak kalırken, sadece 1 resmi maç kaçırdı.

Kaynak:Fotomaç