Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk karşılaşmasında Almanya ekibi Borussia Dortmund'u ağırlayacak.

Vodafone Park'ta saat 19.45'te başlayacak karşılaşmada İspanyol hakem Lahoz düdük çalacak.

Mücadele Exxen dijital platformundan canlı olarak ekranlara gelecek.

Geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi ön eleme turlarında elenen; 3 yıllık aranın ardından yeniden Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek olan Beşiktaş; Avrupa Kupaları'nda oynadığı son 5 mücadelede 3 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet aldı.

Bugünkü karşılaşmada gözler Siyah Beyazlı takımın bu sezon renklerine bağladığı yıldız isimler Miralem Pjanic ve Michy Batshuayi'nin üzerinde olacak. Malatyaspor maçında ilk gol sevincini yaşayan Batshuayi ve aynı maçta ilk kez forma giyerek Batshuayi'ye asist yapan Pjanic, Beşiktaş'ın en önemli kozları arasında yer alıyor.

Öte yandan Siyah Beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Umut Meraş, Domagoj Vida ve Alex Teixeira bugünkü Dortmund karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Dortmund maçı teknik direktör Sergen Yalçın için de bir ilk olacak.

Futbolculuğu döneminde Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen Yalçın, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bu arenada boy gösterecek. Ersin, Rosier, Rıdvan, Welinton, Larin ve Kenan Karaman da forma giymeleri halinde ilk kez Şampiyonlar Ligi atmosferi yaşayacak.

Katıldığı son Şampiyonlar Ligi organizasyonunda grup mücadelesini yenilgisiz tamamlayan Beşiktaş, bu performansıyla Türk futbol tarihine geçti. Bu sonuçla Türk takımları arasında grubu yenilgisiz tamamlayan ilk takım unvanını alan Beşiktaş, 14 puanla Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda en fazla puana ulaşan Türkiye temsilcisi oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'a konuk olacak Borussia Dortmund'da kamp kadrosu belli oldu.

Teknik direktör Marco Rose yönetimindeki Bundesliga devinin kadrosunda Emre Can, Reyna, Thorgan Hazard, Zagaou, Schulz ve Schmelzer yer almadı.

İŞTE BEŞİKTAŞ - BORUSSİA DORTMUND MAÇI MUHTEMEL 11'LERİ;

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Montero, N'Sakala, Josef, Atiba, Pjanic, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Borussia Dortmund: Kobel, Akanji, Passlack, Schulz, Meunier, Dahoud, Reus, Jude, Witsel, Malen, Haaland

Kaynak: Fotomaç