Geçtiğimiz sezonu çifte kupa ile kapatan Süper Lig ekibi Beşiktaş, yeni sezona düşük maliyetli olmasına rağmen büyük ses getiren yıldız transferleri ile sadece Türkiye'nin değil Avrupa kulüplerini de şaşkına çevirdi.

Son şampiyon Beşiktaş, oluşturduğu kadro ile de herkesi kendine hayran bıraktı.

Yerli ve yabancı nokta atışı transferlerle kadrosuna 12 isim katan Siyah Beyazlı yönetim; Pjanic, Teixeira ve Batshuayi gibi yıldızları da oldukça düşük maliyetle takıma kazandırıp herkesin hayranlığını kazandı.

Yönetim geçen sezon performansları ile takımı zafere götüren Ghezzal ile Rosier için ilk hamlelerini yaparak iki oyuncuyu kimseye bırakmadı.

Ayrıca 22 yaşındaki Montero transferi ile de savunmada alternatif yarattı. 

A Milli Takım'ın file bekçisi Mert Günok, sol beki Umut Meraş ve forveti Kenan Karaman'ın yanı sıra Alanyaspor ile ligin en iyilerinden Salih Uçan'ı da bedelsiz olarak renklerine bağladı.

Schalke'den 20 yaşındaki Can Bozdoğan ise geleceğe yönelik hamle oldu.Beşiktaş'ın 12 kişilik yaz dönemi transfer operasyonunun bonservis ve kiralama maliyeti toplamı 7 milyon 350 bin euro oldu. Pjanic ve Alex'i bedavaya transfer eden Beşiktaş, Batshuayi için ise sadece 150 bin euro ödeyerek inanılmazı başardı.

Tüm bu oyuncuların maliyeti ise 16.8 milyon euro. 

Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nden ayakbastı ve yayın geliri olarak yaklaşık 30 milyon euro kasasına ekleyecek olan Siyah Beyazlı takım, elde edeceği sonuçlarla bu rakamı yukarı çekebilecek.

Kaynak: Fotomaç