Beşiktaş, yarın Bursaspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak bu karşılaşma için kampa girdi. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş ise Alman golcü Mario Gomez ile özel görüşmeler yaparak Bursaspor defansının eksiklerini anlattı. Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında yarın Bursaspor deplasmanına konuk olacak Beşiktaş hazırlıklarını tamamladı. Bursaspor maçı için bugün yola çıkan siyah-beyazlılar şehre ulaştıktan sonra konaklayacağı otelde maç saatini beklemeye başlayacak.

MARIO GOMEZ'E ÖZEL GÖREV

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde son oynanan Kasımpaşa maçında alınan 1 puanın yaralarını sarmak için Bursa deplasmanından 3 puan ile dönmenin hesaplarını yapıyor. Ligde geride kalan 10 haftada rakip ağlara 8 gol kaydeden Alman golcüden ise yeşil-beyazlı takıma karşı oynanacak maç öncesi deneyimli çalıştırıcı özel isteklerde bulundu. Gomez'den rakip defansa sürekli baskı yapmasını isteyen Şenol Güneş, Gökhan Töre ve Quaresma'nın yapacağı kanat ortalarında da Alman golcüden goller beklediğini ifade etti.

ERSAN VE RHODOLFO'DAN NECİD'E ÖNLEM

Bursaspor'un Çek golcüsü Tomas Necid'e Beşiktaş defansı göz açtırmamak istiyor. Ligde geride kalan 10 haftada Bursaspor forması altında 7 maça çıkan Necid, rakip ağlara 7 gol kaydederek maç başına 1 gol ortalamasıyla oynuyor. Siyah-beyazlı teknik adam Şenol Güneş, Ersan ve Rhodolfo'ya ise Necid'in kaleye yüzünü dönmemesi gerektiği uyarılarında bulundu. Deneyimli çalıştırıcı, özellikle cepheden gelecek ortalarda topu hiç bekletmeden ceza sahasından uzaklaştırmalarını istediğini de Ersan ve Rhodolfo'ya ilettiği ifade edildi.

YA QUARESMA YA OLCAY

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor ile yarın oynanacak maç öncesi sahaya çıkacağı ilk 11'den sadece Olcay ve Quresma ikileminde çelişki yaşıyor. Genel olarak ideal 11'iyle sahaya çıkacak olan kara kartallarda sol kanatta kimin oynayacağı ise maç saatinde belli olacak. BEŞİKTAŞ ÜSTÜN Beşiktaş ile Bursaspor arasında bugüne kadar yapılan 92 lig maçından 40'ında siyah-beyazlılar sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu karşılaşmalardan 16'sını Bursaspor kazanırken, 36 maçta ise eşitlik bozulmadı. Beşiktaş'ın 123 golüne, Bursaspor ise 82 golle karşılık verdi.

GEÇEN SENE ŞENOL GÜNEŞ PUAN KAYBETTİ

2014-2015 sezonunda Bursaspor'un teknik direktörlüğünü yapan Şenol Güneş, yarın Beşiktaş Teknik Direktörü olarak eski takımına karşı mücadele edecek. Geçen sene siyah-beyazlı takımla Bursaspor arasında oynanan iki maçta da Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrılmıştı. Bursa'da oynanan ilk maçı kara kartal 0-1, Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve 5 golün atıldığı karşılaşmada yine siyah-beyazlılar maçı 3-2 kazanmıştı.