Beşiktaş, Getafe'li oyuncu ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

Beşiktaş, Dnipro'dan transfer ettiği Ukraynalı kaleci Boyko'dan sonra art arda bombaları patlattı.

Siyah Beyazlılar, önce Spartak Moskova'da forma giyen Aras Özbiliz'in kulübü ile görüşmelere başladığını borsaya bildirdikten kısa bir süre sonra, İspanya'nın Getafe takımında oynayan 30 yaşındaki savunma oyuncusu Alexis Delgado'nun kulübü ile de görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi 

Beşiktaş'ın anlaşma sağladığı stoper oyuncusu Alexis Ruano Delgado'yu yakından tanıyalım
.

4 Ağustos 1985 yılında İspanya'nın Malaga kentinde dünyaya gelen Alexis Ruano Delgado, kariyerinin bu bölümüne kadar hep La Liga'da top koşturdu.

Malaga altyapısında yetiştikten sonra 2004 yılında A takıma yükselen Alexis, 2006'da Getafe'ye transfer olduktan sonra ilk sıçramasını yaptı.

2006-07 sezonunda ligin en iyi savunma rakoruna sahip olan (38 maçta 33 gol yediler) Getafe'de gösterdiği performans, Real Madrid ve Barcelona da dahil olmak üzere birçok kulübün kendisiyle ilgilenmesini sağladı.

Transferi için kulüplerin girdiği yarışı kazanan Valencia oldu ve İspanyol oyuncu, 6.5 milton avro karşılığında Valencia'nın yolunu tuttu.

Yaşadığı diz sakatlığı nedeniyle 2007-08 sezonunun büyük bir bölümünü sahalardan uzak geçirmek zorunda kalan Alexis, 2008 Copa del Rey finalinde eski takımı Getafe'ye gol attı ve Valencia'nın 3-1'lik zaferle kupayı kazanmasında pay sahibi oldu.