Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında 8 Şubat Cumartesi günü Gaziantep FK'yi konuk edecek. Süper Lig'de Rizespor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek kötü gidişi durduran Siyah Beyazlı ekip, Gaziantep Futbol Kulübü'nü de yenerek zirveye biraz daha yaklaşmayı planlıyor. Geçen hafta Süper Lig'de lider konumunda bulunan Sivasspor mücadelesini 5-1 kazanarak dikkatleri üzerine çeken Gaziantep FK ise Siyah Beyazlı takım karşısında çıkışını sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Vodafone Park'taki oynanacak mücadele saat 17.00'de başlayacak. Mücadeleyi hakem Alper Ulusoy yönetecek.

Süper Lig'deki 20 mücadele de 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 yenilgiyle 33 puan toplayan Beşiktaş, 7. sırada bulunuyor.

Kartal, ilk yarıda deplasmanda 3-2 yenildiği Gaziantep FK ise yedişer galibiyet ve yenilginin yanı sıra 6 beraberlikle aldı.

Geçen hafta lider Demir Grup Sivasspor'u 5-1 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza atan Gaziantep FK, 27 puanla 9. sırada yer alıyor.

SERGEN YALÇIN TARAFTARLA BULUŞUYOR

Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, Siyah Beyazlı ekip ile takımın başında Vodafone Park'taki ilk maçına çıkacak.

Teknik adam Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Yalçın, deplasmandaki Rizespor maçıyla mesaisine başlamıştı.

Taraftarların sezon başından beri takımın başında görmek istediği Yalçın için Kara Kartal, Vodafone Park'ta imza töreni düzenlemiş ve 20 bine yakın taraftar töreni izlemişti.

Beşiktaş'ın yeni transferi Kevin-Prince Boateng de görev alması halinde siyah-beyazlı formayı ilk kez taraftarlarının önünde giyme fırsatı bulacak. Beşiktaş, Ganalı futbolcuyu İtalya'nın Fiorentina takımından kiralık olarak renklerine bağlamıştı.

Siyah Beyazlı ekip, Vodafone Park'ta son 4 resmi maçta sadece bir kez kazanabildi.

Evindeki lig maçlarında Yeni Malatyaspor'a 2-0, Sivasspor'a 2-1 mağlup olan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Erzurumspor'a 3-2 kaybetti.

Söz konusu dönemde siyah-beyazlı takım sadece Gençlerbirliği'ni 4-1 yenebildi.

Siyah Beyazlı oyuncu Burak Yılmaz, son 3 resmi maçta 3 gollük performans sergiledi.

Türkiye Kupası'nda Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında bir kez fileleri havalandıran Burak, Süper Lig'de oynanan Göztepe ve Rizespor maçlarında da fileleri havalandıramadı.

Burak Yılmaz, bu sezon siyah-beyazlı formayla 8 gole imza attı.

NECİP'İN CEZASI BİTTİ

Beşiktaş'ta sarı kart cezası nedeniyle Çaykur Rizespor mücadelesinde forma giyemeyen Necip Uysal'ın cezası tamamlandı.

Kartal'da sakatlığını atlatan Lens takımla çalışmalara başlarken, henüz takıma katılmayan Dorukhan Toköz forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ta Gaziantep FK karşılaşması öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Burak Yılmaz, Umut Nayir, Gökhan Gönül ve Atiba Hutchinson, yarın sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta Medipol Başakşehir ile deplasmanda oynanacak zorlu mücadelede görev yapamayacak.

GAZİANTEP'TE 4 EKSİK

Gaziantep FK Teknik Direktörü Sumudica, sakatlık ve kart cezaları nedeniyle bu maçta 4 oyuncudan yararlanamayacak.

Sakatlığı bulunan Muğdat Çelik, Tetteh ve Jefferson'un görev alamayacağı Beşiktaş maçında, savunmanın önemli oyuncuları arasında yer alan Papy Djilobodji de kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Gaziantep ekibinden 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sezon başından bu yana takımın önemli isimleri arasında yer alan kaleci Günay Güvenç, Jean-Armel Kana Bıyık ve Kenan Özer, bu hafta forma giyip sarı kart görmeleri halinde Süper Lig'in 22. haftasın oynanacak Rizespor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.

Kaynak: TRT Spor