Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın bu sezon yakaladıkları gelişimle hem siyah-beyazlılarda hem de A Milli Takım'da kendilerine yer buldu. 

Gelecek açısından umut veren iki genç oyuncu; Dorukhan ile Güven, milli takım ve Beşiktaş'ta da gelecek planlarının olmazsa olmaz isimleri arasında geçiyor. Orta saha merkezde oyun tarzının yanında performansıyla beğeni toplayan 22 yaşındaki Dorukhan ve hücum hattında her bölgede oynayabilen 20 yaşındaki Güven Yalçın, herkesin takdirini topluyor.

Şenol Güneş ve Guti'nin yakından takip edip, beğendiği iki yıldız için özellikle gelecek sezondan itibaren yeni bir dönem başlaması bekleniyor. Gelecek yıl kadrosunu gençleştirip, yeni bir yapı kuracak olan Beşiktaş'ta Dorukhan ile Güven de büyük önem taşıyacak.

Şu anda teknik direktörlük koltuğu için düşünülen Guti Hernandez'in de gençlerle çalışmayı çok sevmesinden dolayı iki yıldızın forma konusunda avantaj sağlayacağı aktarıldı. Öte yandan A Milli Takım'da yeni bir döneme başlayan Şenol Güneş de iki öğrencisini kadroda düşünüyor.

Arnavutluk ve Moldova maçlarında seçilen iki genç futbolcu, EURO 2020 yolunda süre almaya devam edecek.

Forma şansı

Dorukhan Toköz ile Güven Yalçın bu sezon ciddi anlamda forma şansı buldu. Hem Beşiktaş hem de Milli Takım formasıyla iki genç oyuncu kritik maçlarda sorumluluk aldı. Dorukhan, bu sezon Beşiktaş'ta 19 resmi maçta süre alıp 3 gol attı, 1 asist yaptı.

Güven de başta Galatasaray ve Fenerbahçe derbileri olmak üzere 16 resmi maçta 2 gol 3 asistle oynadı. Milli takıma da seçilen iki genç yıldız şans bulmaya devam etti. Dorukhan'ın Moldova önünde ilk 11'de olması dikkatlerden kaçmadı. 



Kaynak:Milliyet