Beşiktaş istediğini aldı. Napoli ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş 6 puana, Napoli ise 7 puana yükseldi. Benfica'nın evinde Dinamo Kiev'i de yenmesiyle Kartal, 3. sıraya düştü. Peki, siyah-beyazlıların tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarından üst tura yükselebilmesi için neler olmalı?

İKİ MAÇ KALDI

Şenol Güneş'in takımı ikili averajda Napoli'ye üstünlük sağladı. Olası bir puan eşitliği durumda rakibinin önüne geçecek.

Siyah beyazlı ekip 23 Kasım tarihinde Vodafone Arena'da Benfica'yı konuk edecek. Talisca'nın son dakika golüyle Portekiz'den alınan altın değerinde puanın önemi maçlar ilerledikçe artıyor. İstanbul'da ortaya çıkacak 0-0'lık sonuç, ikili averajda Beşiktaş'ı rakibinden öne taşıyacak. 1-1'lik bir sonuçta, iki ekip arasındaki puan eşitliği durumunda genel averaja bakılacak. 2-2 ve daha üzeri gollü beraberliklerde ise ikili averajda üstün olan taraf Benfica olacak.

KARTAL NASIL TURLAYACAK?

7 puanlı Napoli ve Benfica'nın ardında 6 puanla üçüncü sırada yer alan Beşiktaş, kalan iki maçı kazanması durumunda doğrudan gruptan çıkacak. Ancak Kartal için tek çare bu değil...

Beşiktaş'ın gruptan çıkması için en önemli virajı, Benfica maçı olacak. Kartal, Benfica karşısında berabere kalırsa, Dinamo Kiev'in Napoli'den puan almasını bekleyip umudunu son haftaya taşıyacak. Öte yandan Beşiktaş, Benfica'ya kaybederse, Portekiz ekibi 10 puanla gruptan çıkmayı garantileyecek. Bu senaryoda Beşiktaş, Napoli'nin Dinamo Kiev karşısında puan kaybını bekleyip umutlarını son haftaya taşıyacak ve son maçta Dinamo Kiev'i devirip, Benfica'nın Napoli karşısında kazanmasını ya da berabere kalmasını bekleyecek.