Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nda Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev'le mücadele edecek olan Beşiktaş'ta UEFA'ya bildirilen kadrosu bugün belli oluyor.

UEFA ile yapılan Finansal Fair-Play anlaşması gereği Şampiyonlar Ligi kadrosunda 25 yerine 23 oyuncu bildirebilecek olan siyah-beyalı takım, kadroda dört Türkiye'den yetişmiş, dört de kulüp altyapısından yetişmiş toplam sekiz oyuncu bulundurmak zorunda. 

ATINÇ VE NECİP

Beşiktaş'ın mevut kadrosunda altyapı kontenjanına dahil edebileceği tek oyuncu Necip Uysal iken Atınç Nukan'ın transferin son gününde takıma yeniden kazandırılması siyah beyazlıları bu noktada rahatlattı. Bu da, Şampiyonlar Ligi kadro listesine PAF takımdan iki oyuncunun dahil edileceği anlamına geliyor.

Kadroda Türkiye'den yetişmiş üç oyuncu vardı. Caner Erkin'in transferiyle birlikte bu sayı dörde yükseldi. Gurbetçi oyuncuların Türkiye'den yetiştiklerinin sayılmaması nedeniyle bu dört isim Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Gökhan Gönül ve Caner Erkin olacaklar.

EN AZ BEŞ OYUNCU DIŞARIDA KALIYOR

Geri kalan 15 kişilik kontenjan için 20 futbolcu aday. Bu isimler Fabri, Adriano, Marcelo, Tosic, Beck, Rhodolfo, Veli, Oğuzhan Özyakup, Oğuzhan Aydoğan, Olcay, Atiba, Kerim, Aras, Tolgay, Gökhan İnler, Quaresma, Cenk, Ömer, Talisca, Aboubakar. Bu isimler arasından 5 kişi, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme şansını kaçıracak.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi kadrosunu Perşembe gecesi itibariyle UEFA'ya bildirdi. Kadroda kimlerin yer aldığı bugün açıklanacak.