Başarılı teknik direktör Sergen Yalçın ile yeni sözleşme görüşmelerini sürdüren Süper Lig ekibi Beşiktaş bir yandan da transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Siyah Beyazlı kulüp, Yalçın'ın kadroda görmek istediği isimler için kapalı kapılar arkasında yoğun çaba harcarken, Beşiktaş'ta kiralık sözleşmeleri biten Montero, Mensah ve Cenk Tosun'la yollar ayrıldı.

Henüz yeni sözleşme imzalamayan Dorukhan Toköz'de takımla vedalaştı. Stoper, santrfor ve ofansif orta saha transferi yapacak olan Beşiktaş ilk hedefini Alexandru Maxim olarak belirlediği iddia edildi.

Deneyimli çalıştırıcı Sergen Yalçın'ın 38 yaşındaki Atiba'ya yeni bir partner aradığı ve Gaziantep FK forması ile alkış toplayan Maxim'i çok beğendiği ifade edildi.

Atiba'nın orta alandaki yükünü mutlaka hafifletmeyi planlayan Yalçın'ın, yöneticilerle yaptığı görüşmelerde 30 yaşındaki Rumen oyuncunun kadroya dahil edilmesini istediği de çıkan haberler arasında.

Milliyet'te yer alan habere göre; Siyah Beyazlı yönetimin, kulübüyle 1 yıl sözleşmesi bulunan Maxim için Gaziantep ekibine resmi teklif yapacağı belirtildi.

ALEXANDRU MAXIM KİMDİR?

Tam adı Alexandru Iulian Maxim olan 30 yaşındaki Rumen futbolcu, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK'da forma giyiyor. 2019-20 sezonunun devre arasından itibaren Gaziantep forması giyen Maxim, toplam 67 maçta formayı sırtına geçirdi. Bu maçlarda 24 gol 5 asistlik katkı sağlayan Rumen orta saha takımın vazgeçilmezi oldu. 3.3 milyon Euro piyasa değeri bulunan Maxim'in Gaziantep FK ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek.

Kaynak: Fotomaç