Yeni sezonda takım içinde büyük revizyona gitmeyi planlayan Beşiktaş yönetimi, Bayern Münih ile sözleşmesi bitecek olan Rafinha’yı transfer etmek için harekete geçti.


Siyah-Beyazlı ekip, bu sezon Alman ekibiyle Vodafone Park’a gelen Brezilyalı oyuncunun menajeriyle temas kurdu.

Beşiktaş'ta yeni sezon hazırlıkları erken başladı. Geçen sezonu şampiyon tamamladıktan sonra kadrosunu büyük oranda koruyan Siyah-Beyazlılar, Jeremain Lens, Gary Medel, Alvaro Negredo ve Pepe’yi transfer ettikten sonra devre arasında da Vagner Love, Domagoj Vida ve Cyle Larin’i renklerine katmıştı.

 2018-2019’da takım içinde büyük bir revizyona gitmeye hazırlanan Beşiktaş, önceliği sağ beke verdi.

Andreas Beck gittikten sonra bu bölgede tek başına oynayan Gökhan Gönül’le forma rekabetine girebilecek deneyimli bir futbolcu almak isteyen Beşiktaş, aradığı ismi Almanya’da buldu.

SAMBACI SICAK BAKIYOR 

Siyah-Beyazlı yönetim, bu sezon Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Beşiktaş’ın rakibi olan Bayern Münih’in yıldız sağ beki Rafinha için harekete geçti.

Beşiktaş yönetimi, Alman ekibiyle haziran ayında sözleşmesi sona erecek olan Brezilyalı’nın menajeriyle temasa geçti.Mukavelesi bittiği için 32 yaşındaki Sambacı’yı gündemine alan Siyah-Beyazlı ekip sezon bitmeden bu oyuncuyla anlaşması bekleniyor.

Devler Ligi’nde karşılaştıkları Beşiktaş’tan ve Vodafone Park’tan çok etkilenen Rafinha’nın bu teklife sıcak baktığı ifade edildi.

7 SEZONDUR BAYERN'DE

Kariyerine Brezilya ekibi Coritiba’da başlayan Rafinha, ardından Bundesliga temsilcisi Schalke’ye transfer oldu.Burada 5 sezon kaldıktan sonra 2010-2011’de Genoa’da top koşturan Brezilyalı oyuncu, 2011-2012’de Bayern Münih’e imza attı. 

7 sezondur Bavyera ekibinin formasını giyen Rafinha, 5 Bundesliga, 3 Almanya Kupası, 1 Almanya Süper Kupası ve 1 Şampiyonlar Ligi kupası olmak üzere toplam 10 kupa kaldırdı.

Bu sezon Bundesliga'da 21 maça çıkan Rafinha, 1 asist yaptı. Tam adı Marcio Rafael Ferreira de Souza Rafinha olan Brezilyalı bekin sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. 

Kulüp kariyerinde toplamda 444 maça çıkan Rafinha, 14 gol atmayı başardı. Brezilyalı bek 3 kez de milli takım forması giydi.