Süper Lig'in 27. haftasında Medipol Başakşehir, Pazar günü evinde Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Medipol Başakşehir şampiyonluk yolunda önemli bir viraj sayılabilecek bu mücadele öncesinde Emre Belözoğlu ve Epureanu'nun eksiklikleri can sıkarken, iki maçtır sakatlığından dolayı forma giyemeyen Arda Turan'ın ise siyah-beyazlılara karşı forma giymesi bekleniyor. Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın Beşiktaş karşısında çok şey beklediği isimlerin başında da Adebayor geliyor.

Emre Belözğlu'nun yokluğunda tecrübesiyle takımdaki liderlik vasfını üstlenecek olan Togolu yıldız, ileri uçta ortaya koyacağı performansla Başakşehir'in gol yolundaki en büyük silahı olacak. Bu sezon ligde geride kalan 26 maçın 22'sinde ter döken 34 yaşındaki futbolcunun 12 golü, 1 de asisti bulunuyor.

Emmanuel Adebayor'dan sonra skor anlamında takıma en fazla katkı sağlayan isim olarak deneyimli stoper Epureanu dikkat çekiyor.Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı Siyah-Beyazlılara  karşı sahadaki yerini alamayacak olan Moldovalı oyuncu, şu ana kadar 23 karşılaşmada 5 gol attı.

BEŞİKTAŞ'TA FORVETLER SUAKUN,ORTA SAHALAR ATIYOR

Devre arası transfer döneminde Cenk Tosun'u Everton'a yollayan Beşiktaş, milli oyuncunun yokluğunu doldurmakta hala zorluk çekiyor. Beşiktaş, Cenk Tosun'un gidişinde sonra Aytemiz Alanyaspor'dan kadrosuna kattığı Vagner Love, Beşiktaş forması ile çıktığı 6 lig mücadelesinde 2 gol attı. Beşiktaş'a transferi ile taraftarda heyecan uyandıran ancak bir türlü beklenen patlamayı yapamayan Negredo da Spor Toto  Süper Lig'de sahada olduğu 25 maçta 5 gol, 6 asistlik performans sergiledi. Mustafa Pektemek'in ise Siyah-Beyazlı forma ile golü bulunmuyor.

Şenol Güneş'in takımında forvetlerin yapmakta zorlandığı işi yani gol atmayı bu sezon orta sahalar üstleniyor. Beşiktaş'ın başarılı oyuncusu Anderson Talisca, Süper Lig'de 24 karşılaşmada rakip fileleri 10 kez havalandırırken, 3 tane de asist yaptı.

Beşiktaş'ın en golcü oyuncusu konumunda bulunan Brezilyalı Talisca'yı ise Babel izliyor. Hollandalı, ligde 23 maçta bin 885 dakika oynadı ve 9 gol attı.


Kaynak: Fotomaç