Fellaini'nin Beşiktaş'a transfer olacağı iddia ediliyordu. İngiliz basınında yer alan haberlere göre Marouane Fellaini'ye Milan'dan çok cazip bir teklif geldi. Manchester United'ın 1 yıllık sözleşme teklif ettiği futbolcu, bunu beğenmeyerek daha uzun vadeli kontrat istemişti. Bu aşamada devreye giren Milan, teknik direktör Gattuso aracılığıyla Marouane Fellaini'ye 3 yıllık sözleşme ve cazip bir ücret teklif etti.

Marouane Fellaini'nin Milan'ın teklifine sıcak baktığı ve imza aşamasında olduğu kaydedildi.

Futbola ülkesi Belçika'da Standard Liege altyapısında başlayan Marouane Fellaini, 2008 yılında 21 milyon Euro karşılığında Everton'a transfer olarak kariyerinin ilk çıkışını gerçekleştirdi. Everton'da ortaya koyduğu başarılı performans sonrası 5 sezon sonra 32 milyon Euro'ya Manchester United'a transfer oldu.

Manchester United'ta da 5. sezonunu geçiren 30 yaşındaki orta saha oyuncusu zaman zaman özellikle takımı gol aradığında 1.94'lük boyuyla forvete geçmesiyle de tanınıyor. Bu sezon Premier Lig'de 16 maçta oynayabilen ve 4 gol atan Fellaini yaşadığı sakatlıklar nedeniyle fazla forma şansı bulamadı.