Beşiktaş, ligin son 6 haftasında sadece 9 puan toplayabildi. Söz konusu maçlarda rakiplerine 2 kez üstünlük sağlayabilen siyah-beyazlı takım, 3 karşılaşmayı ise beraberlikle tamamladı. Ligdeki ilk mağlubiyetini de son 6 hafta içinde alan Beşiktaş'ın puan kaybı şimdiden 9'a çıktı..

PUANLAR DÜŞÜYOR

Beşiktaş, istikrar yakalayamama sorunuyla geçen sezonu hatırlattı. Teknik direktör Şenol Güneş'in göreve geldiği 2015-2016 sezonunun ilk 8 haftasında istikrarlı görüntüsüyle rakiplerine üstünlük kuran Beşiktaş, başarılı çıkışıyla bu süreci 19 puanda tamamladı. Bir sonraki sezon istikrarlı grafiğini sürdüren siyah beyazlı ekip, 8 maçlık bölümde 20 puana ulaşmayı başardı..

Beşiktaş, geçen sezona da iyi başlamasına rağmen 8 haftalık bölümün sonraki maçlarında büyük bir düşüş yaşadı ve 14 puanda kaldı. Siyah-beyazlı ekip, bu sezonki istikrarsız görüntüsünün ardından 8 haftalık periyodu bu sefer 15 puanda tamamlayabildi..

KALEYİ KAPATAMIYOR

Beşiktaş'ın bu sezon göze çarpan bir diğer olumsuz yönü de kalesini kapatamaması ve neredeyse her maçta gol yemesi oldu. Süper Lig'de 8 maçta 10 gol yiyen siyah beyazlılar, bu sezon ligde sadece Kayserispor'dan gol yemezken, diğer 7 rakibine karşı kaleyi koruyamadı..

8 Avrupa maçında da kalesini korumakta zorlanan siyah-beyazlılar, sadece Fareo Adaları takımı B36 Torshavn'dan gol yemedi. Beşiktaş Avrupa'da 8 maçta 6 gol yerken, Süper Lig ile birlikte toplamda 16 maçta 16 gol yedi ve maç başına 1 gol yeme ortalamasına sahip oldu..

DEPLASMANDA KAZANAMIYOR

nasibini alacak bir diğer sıkıntısı da deplasman maçları oldu. Konyaspor maçı öncesinde lig ve Avrupa'da 7 deplasmandan 2 galibiyet çıkartabilen siyah beyazlılar, Konyaspor ile berabere kalınca üst üste 6. deplasman maçını galibiyet alamadan kapatmış oldu..

Beşiktaş lig ve Avrupa'da bu 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 4 Beşiktaş'ın eleştirilerden sezon çıktığı 8 deplasmanda beraberlik alarak oldukça kötü bir performans gösterdi..