Spor Toto Süper Lig'de 13. haftayı 4-1'lik Ankaragücü galibiyetiyle tamamlayıp ligde kötü gidişata son vererek temiz bir sayfa açan Siyah- Beyazlılar, şimdi Avrupa'ya kilitlendi. UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda 4 maç sonunda 1 galibiyet, bir beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 4 topladığı 4 puanla dördüncü sırada yer alan Beşiktaş, perşembe günü oynanacak Sarpsborg karşılaşmasını da kazanıp başarısını bu kulvarda da perçinlemek istiyor. Sivasspor galibiyetinin ardından dün başlayan Sarpsborg hazırlıklarında oyuncularını motive etmeye başlayan teknik direktör Şenol Güneş, Norveç'te oynanacak mücadelede mutlak galibiyet hedefliyor.


Pepe ve Babel alarmı!
Siyah-Beyazlılar'da zorlu mücadele öncesinde sakatlığı bulunan isimlerden peş peşe gelen olumlu haberler, teknik direktör Şenol Güneş'i sevindirdi. Ankaragücü karşılaşmasının kadrosuna dahil edilmeyen; Enzo Roco, Jeremain Lens, Adriano ve Gökhan Töre'nin, Sarpsborg'la oynacak mücadeleye hazır olduğu bildirildi. Ayrıca Ankaragücü maçı öncesi ısınırken sakatlanan Medel de iyileşti. Sakatlığı bulunan diğer isimlerden Pepe ve Ryan Babel için ise sağlık heyetinin yoğun mesai harcadığı öğrenildi.

Kartal adeta donacak
Sarpsborg'la deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Siyah- Beyazlılar, perşembe günkü maçta hem rakibiyle hem de soğuk havayla mücadele edecek. Yarın 12 derecelik İstanbul'dan eksi 5 derecedeki Norveç'in Sarpsborg kentine gidecek olan Kara Kartal, maç saatinde adeta donacak. Türkiye saatiyle 23.00'te oynanacak karşılaşma saatinde havanın eksi 7 dereceye kadar inmesi bekleniyor...

Rakip ligi bitirdi
Kara Kartal'ın UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe akşamı konuk olacağı Sarpsborg, Norveç Ligi'nde sezonu geçen hafta Tromsö'yle oynadığı karşılaşmayla tamamladı. Rakibini deplasmanda 2-0'lık skorla geçen Mavi-Beyazlılar, sezonu 41 puanla 8. sırada kapatmıştı. Ligin tatil girmesi sonrasında tamamen UEFA Avrupa Ligi'ne odaklanan Sarpsborg takımı, Norveç Ligi'nde sezonun bitmesine rağmen ara vermeyip Beşiktaş için hazırlıklarını sürdürüyor.