Beşiktaş-Fenerbahçe maçında rakip kaleci Volkan Demirel'e yaptığı hareket nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Talisca'ya verilen cezanın 1 maçla sınırlı kalmasının nedeni olarak, yönetimin çok iyi savunma yapması gösterildi.
Habertürk'te yer alan habere göre; başkan Fikret Orman, asbaşkan Umut Güner ve hukuk işlerinden sorumlu yönetici Şafak Yazıcıoğlu, yaptıkları savunma ile PFDK yetkililerini ağır ceza vermeme konusunda ikna etti.2 ile 5 maç arası ceza bekleniyordu
Normalde 41. maddeden sevk edilen ve bu madde gereği en az 2 ila 5 maç arası cezalandırılması gereken Talisca, başkan Orman ve yöneticilerin kararlı tutumu ve duruşu sayesinde 1 maç ile kurtuldu.
Üç olay örnek gösterildi
PFDK üyelerinin kararlarında, hukuk sorumlusu Yazıcıoğlu’nun örnek gösterdiği 3 olay oldukça etkiliydi.
Yazıcıoğlu, 19.10.2013 tarihinde G.Saray-Karabük maçında Lua Lua’nın aynı hareketi üstelik yardımcı hakeme yaptığını fotoğrafları ile ortaya delil olarak koydu ve PFDK’ya sevk bile edilmediğini belirtti.
İkinci örnek olarak ise Bayern Münih Teknik Direktörü Carlo Ancelotti’nin 18.02.2017’de H.Berlin ile B.Münih arasında oynanan maçın bitiminde rakip taraftarlara aynı parmak hareketini yaptığını, ünlü hocanın bağış adı altında para cezası ödeyerek kurtulduğu yazıldı.
Son örnekte de Brezilyalı Fabricio’nun Internacional-Yprinaga maçında kendi taraftarına iki eliyle orta parmak işaretini yaptığı ve herhangi bir sevke maruz kalmadığı gösterildi.
Savunmada ayrıca Volkan Demirel’in tahrikleri de hatırlatıldı.
"Biz Talisca'nın hareketini savunmuyoruz"
Hukuk işlerinden sorumlu yönetici Şafak Mahmut Yazıcıoğlu açıklamada şöyle konuştu;
"Burada Talisca değil en çok zararı görecek olan Beşiktaş cezalandırılıyor. Biz Talisca’nın hareketini savunmuyoruz."