Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk yarışında gerilerde kalan Beşiktaş, önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına hız kazandırdı.

Siyah Beyazlı yönetim bu dönemde Alman kaleci Loris Karius'un gitmesiyle kaleci arayışlarına hız verirken, diğer yandan da kanat oyuncusu takviyesi için görüşmelerini sürdürüyor.

Jeramain Lens'in performansından memnun olmayan, Diaby ile yollarını ayırmayı planlayan, Boyd ve N'Koudou'dan da istediği verimi alamayan Beşiktaş, kanatları havalandıracak yeni yıldızını Almanya'da buldu.

Alman basını, Bundesliga ekibi Liepzig'in 18 milyon euroya Premier Lig takımı Everton'dan aldığı sol kanat Ademola Lookman'ı Beşiktaş'ın istediğini öne sürdü.

İddianın detaylarında RB Leipzig'in teknik direktörü Julian Nagelsmann'a kendini beğendiremeyen 22 yaşındaki İngiliz futbolcunun Leipzig'e gelmeden önce de Beşiktaş tarafından transfer edilmek istendiği ifade edildi.

Haberde; değeri forma giymediği için hızla düşen İngiliz oyuncu Lookman için Beşiktaş'ın Leipzig'den randevuyu bile aldığı da iddia edildi.

Lookman ve menajeri, Leipzig ve Beşiktaş'ın sportif direktörlerinin katılacağı dörtlü bir görüşmede İngiliz oyuncu için planlar masaya yatırılacak.

Ekonomik krizde olan Beşiktaş'ın 22 yaşındaki futbolcu Lookman için Alman ekibine 1 senelik kiralama teklifinde bulunacağı vurgulandı.

22 yaşındaki oyuncu yeni takımı Leipzig'e uyum sağlayamadı. Bu sezon sadece 6 lig maçında forma giyen ve bu karşılaşmalarda bekleneni veremeyen genç kanat için Beşiktaş oyuncu izleme ekibi (scout) olumlu rapor verdi.

Başarılı teknik direktör Sergen Yalçın'ın da onay vermesi sonrasında Siyah Beyazlı kulüp harekete geçti.

Leipzig tecrübe kazanması adına İngiliz oyuncuyu kiralamaya sıcak bakarken, Beşiktaş da vakit kaybetmeden temaslara başladı.

Kariyeri boyunca 118 resmi lig maçına çıkan Ademola Lookman, bu periyotta 23 gol 9 asistlik performans sergilerken; toplamda 32 gole direkt olarak katkıda bulundu.

Kariyerindeki en çok golü dönemini Charlton Athletic formasıyla (12) geçiren 22 yaşındaki İngiliz futbolcu Lookman; Leipzig'de 5, Everton'da 4, Everton U23 takımında da 2 gollük performansa imza attı.

Kaynak: Super Haber