Derbiden sonra kendi aralarında toplantı yapan siyah-beyazlı oyuncuların büyük çoğunluğunun pas vermedikleri gerekçesiyle Quaresma ve Talisca’ya sitem ettikleri ortaya çıktı. Bu durumun sadece Fenerbahçe maçı için söz konusu olmadığını ifade eden Beşiktaşlı oyuncuların, son haftalarda pas oyunun terk edilmesinden de şikayetçi oldukları aktarıldı.

"TERCİHLER ÇOK YANLIŞTI"

Özellikle ceza sahası içindeki final paslarında sıkıntı yaşandığını Quaresma ve Talisca’ya anlatan siyah-beyazlıların, “Biliyoruz ki takım için iyi şeyler yapmak istiyorsunuz ama dirençli rakiplere karşı daha çok takım oyunu oynamalıyız. Aboubakar’ın attığı gol öncesindeki paslaşma, yapmamız gereken şey. Bu şekilde oynamalıyız. Ama golden sonraki pozisyonlarda final pasları tercihi çok yanlıştı. 1-0 öne geçtikten sonra hemen ikinci golü bulmalıydık. Böylesine maçlarda ikinci golü bulamazsak, üç puanı hep riske atarız” diye konuştukları bildirildi.

Beşiktaşlı oyuncular kalan maçlarda bu durumun devam etmesi halinde şampiyonluğun zora girebileceğine de vurgu yaptı.

"İKİNİZ DE ÖNEMLİSİNİZ"

Quaresma ve Talisca’dan takım için oynamalarını isteyen siyah-beyazlıların, “Artık herkesin beğendiği pas oyununa geri dönmeliyiz. Derbide Babel, Aboubakar ve Cenk müsait durumlardayken ikinizden pas alamadılar. Maçın video analizinde sizler de bize hak vereceksiniz. Bireysel yetenekleriniz çok iyi ama bu özelliğinizi takım için daha çok kullanırsanız, bizim karşımızda kimse duramaz. İkiniz de bu takım için çok önemli isimlersiniz. Artık kalan haftalara odaklanmalıyız. Şampiyonluk bizim hakkımız” ifadelerini kullandıkları belirtildi. (Skorer)