Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2 Eylül Cuma günü Vodafone Arena'da düzenlediği basın toplantısında Mario Gomez'in Fiorentina'dan Wolfsburg'a satılmasına değinmiş ve İtalyan ekibinden resmi evrak talep ettiklerini, tutarın peşinde olacaklarını ifade etmişti.

Orman'a göre, Alman basınında Gomez'in 7 milyon avro karşılığında Wolfsburg oyuncusu olduğu yazılıyorken, Fiorentina'dan kendilerine gelen ilk bilgi bonservis bedelinin 1.3 milyon avro olduğu yönünde. Bu, Beşiktaş için önemli çünkü siyah beyazlılar, Fiorentina'yla yaptıkları anlaşma gereği, Gomez'in satışından %50 pay alacaklar.

FIFA YOLU AÇIK

Sabah'ın haberine göre bu işin sıkı takipçisi olan Fikret Orman ve ekibi, gerekirse durumu FIFA'ya götürmeye hazırlanıyor. Öncelikli olarak Fiorentina ile bir görüşme daha yapıp, satış işleminin resmi belgelerini görmek isteyecek olan Beşiktaş, bundan sonuç alamaması halinde FIFA'ya başvuracak.

Mario Gomez, 2015-16 sezonunda 26 gol atarak Süper Lig şampiyonluğuna büyük katkıda bulunduğu Beşiktaş'tan, Türkiye'deki terör ortamını gerekçe göstererek ayrılmış ve Wolfsburg'u tercih etmişti.