Beşiktaş'ın yeni transferi Medel'in açıklamaları şöyle;

Başkanıma ve yöneticilerime beni transfer ettikleri için teşekkür ederim. Benim ve ailem için çok büyük bir gün. Beşiktaş üst üste iki kez şampiyon oldu ve Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Bu başarıların devamı için buradayım. İlk 11 oynadığım zaman kendimi iyi hissediyorum. Melo eski takım arkadaşım. Ona saygı duyuyorum. İyi bir oyuncu. Onun buradaki başarısının üzerine çıkmak istiyorum.

Birini arar mıyım bilmiyorum

Beşiktaş Türkiye'nin çok önemli bir kulübü. Devamlı gelişmekte ve yükselmekte olançok büyük  bir kulüp. Değişik ülkerden birçok teklif vardı ama ben Beşiktaş'ı seçtim. Hem defansta hem orta sahada oynadım. İki pozisyonda da kendimi rahat hissediyorum. Come To Beşiktaş fikri çok ilgi çekici. Birini arar mıyım aramaz mıyım bunu başkan bilir.

Şampiyon olmaya geldim

Geriden oyuna çıkarken iyi çıktığımı gösteriyor. Top çalma aslında bireysel değil takım oyununa bağlı. Buraya şampiyon olmaya geldim. Şampiyonluk yaşayarak mutlu olmak istiyorum. Gol atmak futboldaki en güzel şey. Umarım en kısa zamanda gol atarım ama öncelik takımın başarısıdır. Gol sevincini taraftarlarla paylaşmayı seviyorum. Futbolcular gelip geçicidir, kalıcı olan taraftarlardır. Bielsa'nın dediği gibi saha içinde agresifim. Kanım kaynar, yerimde durmam. Artık tecrübeliyim ve daha az kart görüyorum. Lakabım (Pitbull) bana uyuyor. U17'de bir arkadaşım takmıştı.

Fikret Orman'ın açıklamaları ise şöyle;

Beşiktaş camiası ve kurumumuzla guru duyuyorum. Transfer ettiğimiz oyunculara başka kulüplerden teklifkler vardı. Onlar huzurlu bir ailenin parçası olmayı seçtiler. Bizim transfer komitesi büyük işlere imza attılar. Onlara teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın