Yalova Beşiktaşlılar Derneği tarafından Yalova İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda düzenlenen "Yalova Spor Şehridir" adlı konferansa katılan İstanbul Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Zafer Şengül, bu konuda bir ay önce kulüp başkanı Fikret Orman ile incelemede bulunduklarını ve tesis için düşündükleri Safran köyündeki 114 bin 355 metrekarelik alanı gezdiklerini belirterek, "Buraya geldiğimizde gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Burasının faaliyete geçmesi için gereken bütün çalışmayı en kısa zamanda yapmak için başkanımıza bilgi vermiştik. Burasıyla ilgili tüm yetki Yalova Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Serkan Deringöl kardeşimizdedir" diye konuştu.

Dünya Beşiktaşlılar Topluluğu Sorumlusu ve Genel Koordinatörü Cüneyt Doğan ise Beşiktaş'ın çok hassas bir kulüp ve halk takımı olduğunu belirtti.

Doğan, 2002'de kurulan dernek çalışmalarında ilk olarak engelli basketbol takımını, merhum başkan Süleyman Seba'nın talimatıyla kulübe kazandırdıklarını anımsatarak, "Devam eden süreçte değerli başkanımız Fikret Orman, çok zor bir süreçte kulübü devraldı. Beşiktaş, 'Boğaz'ın incisi' olan stadını da yapıyor zaten. Bu enerjiyi diğer dernek başkanlarıyla Türkiye'ye yayabiliriz düşüncesiyle çalışmalara başladık. Yaptığımız toplantılarda bunun dünyaya yayılabileceğini de hissettim. Bu oluşuma Yalova'yı da kattık ve ilk toplantı da Yalova'da oldu" şeklinde konuştu.

Ajansspor