Siyah-beyazlı kulüp Real Madrid’den transfer ettiği dünyaca ünlü savunmacı Pepe’ye Vodafone Park’ta düzenlenen törenle 2 yıllık imza attırdı.

Basın toplantısında ilk söz alan Başkan Fikret Orman, “Hoşgeldin Pepe. Birlikte mutluluklar yaşayacağız. Beşiktaş asil bir kulüptür. Güzel günler görmeyi Allah nasip etsin. Defans hattında bir lider oyuncuya ihtiyacımız vardı. Stoperde nokta atışları yapamadık. Marcelo ve Tosic de önemli işler yaptılar. Pepe’nin kariyerinin tartışılacak bir tarafı yok. Biz bunun meyvelerini ilerleyen zamanda göreceğiz. Çok fazla transfere ihtiyacımız yok. Nokta atışlar yapacağız. Belki bir, belki bir tane daha. Ondan sonra bırakacağız.

“400 milyon kişinin takip ettiği bir transfer yaptık”


Çok tevazu göstermeyeceğim. Beşiktaş dünyanın sayılı kulüplerinden bir tanesidir. Biz dünya duysun diye transfer yapmıyoruz. 400 milyondan fazla kişinin takip ettiği bir transfer yapsak da asıl amacımız tüm kulvarlarda başarılı olmak. Winner bir oyuncuyu transfer ettik. İnşallah en kısa zamanda takıma uyum sağlar” dedi.

Pepe, Quaresma ve Ronaldo’nun fotoğrafı paylaşılıyor. Ronaldo rüyası gerçekleşir mi?” sorusuna Başkan Fikret Orman gülerek “Belki bu sezonda olabilir” yanıtını verdi.

Taraftarların ilgisi buraya gelmemi kolaylaştırdı”İşte Pepe’nin sözleri: “Büyük mutluluk içerisindeyim. Başkan, 2. Başkan transferim için çok uğraştılar. Dün kontratı sonlandırdık. Beşiktaş ailesi olarak bir parçası olarak kendimi görüyorum. Taraftarların payı çok büyük. Bana gönderdikleri mesajlar ve ilgi… Buraya gelmemi kolaylaştırdılar. 1.5 ay boyunca bana ilgi gösterdiler. Bu formayı giymek ve yüreğimle mücadele etmek için çok heyecanlanıyorum. Hedefim kupalar kazanmaya devam etmek. İşimi seviyorum.

– Saha içinde her şeyimi vermeyi seviyorum. Tabii ki rakiplere saygım sonsuz. Keyfini çıkarıyorum. Son 5 sene de gelişen bir Beşiktaş var.

“indeQuaresma bana Kartal pençesi yapmayı öğretti”

– Quaresma’yı buraya getirdi. Beni buraya getirdi. Başkana sorabilirsiniz. Quaresma’dan uzun zamandır arkadaşlığımız var. Hatta şakayla karışık bana Kartal pençesi nasıl yapıldığında gösterdi. Porto günlerinden kalan dostluğumuz var.

– Babam çok okur yazar bir adam. Onun için bana Kepler Laveran Lima Ferreira ismini koydu. Ama Brezilya’da kimse bu isimleri telaffuz edemiyordu. Oynadığım kulüp bana Allah’a şükür Pepe ismini verdi. Ondan sonra ismim kolaylıkla söylenebiliyor.

– Şili maçında oynayamadım. Penaltılarla kaybettik, çok üzüldük. Tatil sürecin sonra çalışmalara katılacağım.

– Real Madrid’le 10 mükemmel sezon geçirdim. İki kızım İspanya’da doğdu. 3 Şampiyonlar Ligi, 3 lig şampiyonluğu kazandık. Kulüp seviyesinde kazanılacak her şeyi kazandım. Bunları Beşiktaş’ta da yaşamak istiyorum.

– Büyük maçlarda oynamayı severim. Bu maçlarda yeterince hırsı sahaya yansıtacağım.

– Geçen sene Quaresma ile birlikte Beşiktaş’ın maçlarını izlemiştim. Hocamız çok başarılı ve çok iyi bir insan. Zafere giden yolda formamı terletmek için elimden geleni yapacağım.

“Barcelona ve Real Madrid’i Şampiyonlar Ligi kurasında istemem”

– Barcelona ve Real Madrid’i Şampiyonlar Ligi’nde istemiyorum. Hangi takım çıkarsa çıksın saygı duyayacağız. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde ilerleyebilir. Bu hayalle devam edersek bu kupayı kazanabiliriz de. Getafe maçında bir olay vardı, o olaydan sonra fişlendim. İkili mücadelelerde agresif bir oyuncuyum. Forvetlere gol attırmamak için elimden yaparım.