10 gün boyunca Beşiktaş ile idmanlara çıkan 19 yaşındaki futbolcuya Şenol Güneş tarafından da onay verdiği kaydedildi.


Helstone'u Türkiye'ye getiren antrenör Tony Pengel ise Hollanda basınına röportaj verirken genç futbolcunun Beşiktaş'ta yaşadıklarını anlattı.

''BÖYLE BİR ŞANS BULMASI BÜYÜK OLAY''

Helstone'un Beşiktaş günleri hakkında konuşan Pengel, ''İlk başlarda pek bir şey anlayamıyordu çünkü herkes İngilizce konuşmuyor. Ama çok çabuk adapte oldu. Kendisi gibi Surinam asıllı olan Jeremain Lens çok yardım etti. Birlikte Malmö maçını izlemeye gittiler. Herkes ondan çok memnun kaldı. Surinamlı genç bir futbolcunun böyle bir büyük kulüpte şans bulabilmesi büyük bir olay.'' dedi.

''PERFORMANSINI ÇOK BEĞENDİLER''

Genç futbolcunun Beşiktaş'ta bir geleceği olabileceğine inandığını belirten Tony Pengel, ''Isiah'ın performansını çok beğendiler. Şimdiden gözlerine girdi. Onu İstanbul'a getirmeden önce bir hafta Sparta Rotterdam'da antrenmanlara çıkmasını istedim. Direkt Surinam'dan gelip alışması çok zor olur diye bunu yaptım. Birçok Surinamlı oyuncu, önce şanslarını Hollanda'da deniyor.'' diye konuştu.

''TÜRKİYE DAHA ÇOK MAAŞ VERİYOR''

Helstone için başka takımlardan da teklifler aldığını belirten antrenör, ''Amerika'da da kendisini denemek isteyen takımlar oldu. Hollanda'da da oynayabilirdi. Ancak Surinamlı olduğu için Avrupalı sayılmıyor ve bu yüzden kadroda yer açmaları gerekecek. Ajax, PSV ve Feyenoord gibi takımlar bile ayda sadece 90 bin euro verecekler. O yüzden Türkiye'ye gitmek daha iyi, daha yüksek maaşlar veriyorlar.'' dedi.

Eğitimini tamamlamak için Surinam'a dönen 19 yaşındaki futbolcu, bahar ayında tekrar İstanbul'a dönüp Beşiktaş ile antrenmanlara çıkmaya devam edecek.



Kaynak: Sporx