Süper Lig ekibi Beşiktaş'ta kriz büyüyor. Siyah Beyazlı takımın başkanı Ahmet Nur Çebi'nin özellikle yüksek ücret alan oyuncular için, "Ya indirimi kabul ederler ya da giderler" demesinin ortalığı karıştırdığı öne sürüldü.

Hırvat futbolcu Vida yılda 3 milyon euro ile başı çekerken onu 2.2 milyon euro ile Adem Ljajic, 2'şer milyon euro ile Lens ve Oğuzhan Özyakup takip ediyor.

Akşam'da yer alan habere göre; Beşiktaşlı diğer oyunculardan Ruiz 1.8 milyon euro ve Roco yılda 1.5 milyon euro alıyor. 6 oyuncunun yıllık maaşı 12.5 milyon euroluk gibi yüksek bir rakamı buluyor. Bu da Siyah Beyazlı takımda maddi külfeti artırıyor.

FIFA'nın futbolcuların yıllık alacaklarında indirim yapılması gibi bir kararı yok.

Beşiktaş başkanı Ahmet Nur Çebi'nin futbolculardan indirime gitmesini istemesinin yasal bir dayanağı bulunmaması kriz çıkardı.

Vida, Ljajic, Jeremain Lens, Oğuzhan, Ruiz ve Enzo Roco, Siyah Beyazlı yönetimin isteğine olumlu cevap vermediği iddialar arasında.

Bazı oyuncuların ise ancak yüzde 10'luk bir indirimi kabul edeceği konuşuluyor. Bu oyuncular geri adım atmaz ya da satılamazsa kriz büyüyecek. 

Kaynak: Mynet Spor