Ligde hayal kırıklığı
Beşiktaş, 2018 yılı içinde çıktığı Süper Lig müsabakalarında istenilen sonuçların uzağında kaldı.

Siyah-beyazlı ekip, yılın ilk yarısında 2017-2018 sezonu ikinci devre müsabakalarını oynadı. 17 maçta 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Beşiktaş, bu sezonu 71. puanla 4. sırada tamamladı.

Yılın ikinci yarısında ise 2018-2019 sezonu ilk devre müsabakalarına çıkan Beşiktaş, 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgi ile 26 puan toplayıp, araya 7. sırada girdi.

2018 yılında toplam 34 lig müsabakasına çıkan siyah-beyazlı ekip, 20 galibiyet, 7'şer beraberlik ve yenilgi aldı. Beşiktaş yıl içinde 68 gol atıp, kalesinde 37 gol gördü.

Kupa macerası olaylı bitti
Beşiktaş için 2018 yılı, Ziraat Türkiye Kupası'nda hayal kırıklığına sahne oldu.

Kupanın 2017-2018 sezonu döneminde siyah-beyazlı ekip 5 karşılaşma oynarken, 2 galibiyet, biri hükmen olmak üzere 2 yenilgi ve 1 beraberlik elde etti.

Beşiktaş'ın 2018 yılı içindeki kupa serüveni, tarihi bir kararla sona erdi. Siyah-beyazlı takım, kupada geride kalan sezonun yarı finalinde Fenerbahçe ile eşleşti. Vodafone Park'ta oynanan ilk maçta ezeli rakibi ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, Kadıköy'de oynanan rövanş maçındaki saha olayları nedeniyle müsabakayı bıraktı.

Derbinin ikinci yarısında tribünden atılan yabancı madde başına isabet eden Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaşanan olayların ardından soyunma odasına giden siyah-beyazlılar, maça devam etmeme kararı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın kaldığı yerden tekrar edilmesi yönünde karar alırken, buna tepki gösteren Beşiktaş Kulübü, müsabakaya çıkılmayacağını duyurdu. Siyah-beyazlılar, TFF tarafından 3-0 hükmen mağlup ilan edilip, kupanın 2018-2019 sezonu maçlarına da alınmadı.

 Avrupa'da işler ters gitti
Beşiktaş'ın 2018 yılı Avrupa kupaları performansı, taraftarı memnun etmedi.

Siyah-beyazlılar, 2018 yılı içinde 2'si UEFA Şampiyonlar Ligi, 12'si UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 14 maçta boy gösterdi. Siyah-beyazlı ekip bu maçlarda 6 galibiyet, 2 beraberlik, 4 yenilgi alırken, attığı 23 gole karşılık, kalesinde 14 gol gördü.

UEFA Şampiyonlar Ligi grubundan 2017 yılında namağlup çıkarak önemli bir başarıya imza atan siyah-beyazlı takım, 2018 yılında Avrupa arenasına yine bu kulvarda başladı.

Yılın ilk uluslararası müsabakalarını UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih ile oynayan Beşiktaş, iki maçta da rakibine yenilerek turnuvaya veda etti.

Siyah-beyazlıların yıl içindeki yeni Avrupa macerası, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundan itibaren başladı. Kupanın bu etabında Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn ile eşleşen siyah-beyazlılar, rakibini ilk maçta 6-0 mağlup ederek, Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini aldı.

Kupanın üçüncü turunda Avusturya temsilcisi Lask Linz'i zorlanarak da olsa elemeyi başaran Beşiktaş, play-off turunda da Sırbistan ekibi Partizan'ı saf dışı bıraktı ve grup aşamasında mücadele etmeye hak kazandı.

Genk, Malmö ve Sarpsborg ekipleriyle yer aldığı I Grubu'nu 3. sıradada tamamlayan siyah-beyazlılar, elenerek Avrupa defterini kapattı.