Küresel salgın ilan edilen koronavirüs nedeniyle Süper Lig'in ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından kulüpler, bunun bir tatil değil zorunluluk olduğunu belirterek yabancı futbolcularına ülkelerine gitme izni vermemişti. Bu yasakta seyahat şartları ve Avrupa ülkelerindeki salgının durumu nedeniyle virüs kapma ihtimali yüksek olmasının etkisi de çok fazlaydı.

Ancak TFF'nin liglerin en iyi ihtimalle haziran ayında başlayacağını açıklamasının ardından yabancılardan ülkelerine dönme talepleri ardı ardına gelmeye başladı. Üst üste iki gün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya gelen Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın yönetimi, talepleri değerlendirmeye aldı.

Özellikle 32 yaşındaki Hollandalı futbolcu Jeremain Lens'in ısrarcı olduğu öne sürüldü. 

Hollandalı futbolcunun yanı sıra Alman kaleci Loris Karius ve Victor Ruiz ile birlikte Boateng de gidiş için resmen izin istediği ifade edildi.

Sabah'ın haberine göre; Siyah Beyazlı 4 futbolcunun ısrarı sonrası Beşiktaş başkan Ahmet Nur Çebi ve ekibi şu yanıtı oyunculara iletti; "Şartlarımız var. Kabul etmeniz halinde ailenizin yanına gidebilirsiniz"

Futbolcular şartları kabul etti ve izni aldı. Hazırlık dönemi de göz önünde bulundurularak oyunculardan mayısın ilk haftasında İstanbul'da olmaları istendiği gelen bilgiler arasında. Dört oyuncunun özel uçaklarla Türkiye'den ayrılarak ailelerinin yaşadığı ülkelere gideceği ifade edildi.

Kaynak: Super Haber