Derbide ikinci sıradaki Galatasaray'ın iki puan kaybetmesiyle de siyah-beyazlıları heyecanı arttı. Ligde üst üste dört maçını kazanan Beşiktaş, kalan altı müsabakada da galibiyet elde ederse onda on yapmış olacak ve Şampiyonlar Ligi vizesini garantileyecek. Son maçlarda takımın üst düzey performans göstermesi de Beşiktaş'ın en büyük kozu. 

Rüzgarı arkasına alan Beşiktaş'ta herkes ligin son periyodundaki bütün maçların kazanılacağına inanıyor. Şenol Güneş'in milli takımla anlaşmasından bu yana bütün maçların alınmış olması da yönetimi sevindiriyor. Camianın en büyük korkusu, Güneş'in sezon sonunda ayrılacağının belli olmasından sonra takımın motivasyonun düşme ihtimaliydi ancak tam tersi oldu. 

İKİ MAÇA DİKKAT !

Bahar aylarında güneşli günler yaşayan Beşiktaş, kalan altı maçlık bölümde ilk imtihanını deplasmanda Sivasspor'a karşı verecek. Kırmızı-siyahlıların son yedi maçta sadece bir galibiyet elde etmiş olması siyah-beyazlıları iştahlandırıyor. Sivas'tan galibiyetle dönülmesi halinde Vodafone Park'ta Ankaragücü'nü misafir edecek olan Beşiktaş ardından Galatasaray'la Türk Telekom Stadı'nda sezonun final maçlarından birine çıkacak. Teknik direktör Şenol Güneş'in de futbolcularıyla sık sık bir araya gelerek ilk etapta önlerindeki iki maçta da puan kaybı yaşamak istemediğini söyleyerek takımını motive ettiği gelen bilgiler arasında. Ayrıca lider Başakşehir'le aradaki sekiz puan farkın kapanmasının zor olmasına rağmen şampiyonluk şansının az da olsa görünmüş olması camianın moralini yükseltmiş durumda.




Kaynak: Türkiye