Ocak ayında kadrosunu 2 yeni isimle güçlendirmeyi hedeflyen Süper Lig ekibi Beşiktaş'ta başkan Ahmet Nur Çebi, hafta içinde TRT Spor’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

"Cenk Tosun’a benim sözüm var. Çok da severim, katkı vereceğini de düşünüyorum. Ona sözümüz var, o isterse Beşiktaş ’ta kapımız ona açık. Ocak ayında Kaan Ayhan ve Cenk Tosun transferleri için çalışacağız"

Fanatik'te yer alan habere göre ise; Milli futbolcu Cenk Tosun’un, gelecek ay kadroya hazır olarak geri dönmesi bekleniyor. Premier Lig ekibi Everton ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 30 yaşındaki golcünün, devre arasında bir durum değerlendirmesi yapıp geleceğini şekillendirmesi bekleniyor. 

Sezon başında İtalya Serie A ekibi Sassuolo’dan Milli savunmacı Kaan Ayhan’ı transfer etmek için yoğun çaba harcayan Siyah Beyazlı takım, başarılı olamamıştı. Tecrübeli futbolcunun da transfere olumlu bakmasına rağmen İtalyan ekibinin yönetimin oyuncuyu takımda tutmakta ısrarcı olması sonrasında Beşiktaş'ın planı Ocak’a kaldı.

Babası Erol Ayhan ve yakın arkadaşı Kenan Karaman aracılığıyla Beşiktaş’a transfer olmaya olumlu baktığını bir kez daha ileten Kaan için Siyah Beyazlı yönetimin devre arasında şartları zorlaması bekleniyor.

Öte yandan Beşiktaş Yönetimi; stoper hattında Kaan Ayhan konusunda bir kez daha istediğini alamazsa yeni rotanın La Liga ekiplerinden Barcelona olması bekleniyor. 

İspanyol devinin ekonomik olarak sıkıntılı günler geçirmesinden dolayı yıldızlarını bir bir elden çıkarmasının ardından Miralem Pjanic’i kapan Siyah Beyazlı kulüp, Katalan ekibinde Samuuel Umtiti’yi de renklerine bağlayabileceği iddia edliyor.

Kaynak: NTV Spor