Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ın şampiyonluğunda önemli bir payı olan Mario Gomez, yeni sezonda Beşiktaş'a geri dönmeyeceği açıklamış ve bunun üzerine Siyah Beyazlı yönetim hücum hattına takviye için harekete geçmişti.

Fikret Orman ve ekibinin Gomez yerine hücumda Benteke'yi gündemine aldığı ve UEFA Finansal Fair Play'den dolayı oyuncuyu kiralık olarak takıma kazandırılabileceği öğrenildi. Beşiktaş'ın kiralık teklifine İngiliz kulübünün de sıcak baktığı ifade edildi.

Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp'un bu sezon takımda düşünmediği Belçikalı golcü futbolcu için Beşiktaş'ın dışında Crystal Palace'ın da ilgilendiği ancak transferde Siyah Beyazlılar'ın bir adım önde olduğu belirtildi.

Beşiktaş daha önce Mario Gomez yerine Bas Dost, Mario Balotelli, Eren Derdiyok ve Wilfred Bony gibi isimleri gündemine almıştı. Balotelli transferini Şenol Güneş veto etmiş, Bony ve Bas Dost transferinden yüksek maliyet nedeniyle vazgeçilmişti. 

Cristian Benteke kariyerinde 118 Premier Lig maçında 51 gole imza attı. Golcü futbolcunun milli takım kariyerinde ise 29 maçta 7 golü bulunuyor.