Son taktik antrenmanında kendisine 11’de oynayanların yeleğinin verilmediğini gören Quaresma, sinirlenip çalışmayı terk etti. Ancak krize anında el koyan Güneş, Q17’nin gönlünü alıp tekrar idman sahasına getirdi.Beşiktaşlılar için farklı bir öneme sahip Ricardo Quaresma… Topu ayağına her aldığında tribünler hop oturup hop kalkıyor…
Portekizli yıldızın futbolu ne kadar heyecan veriyorsa oynamaması da bir o kadar etki yaratıyor. Isınmaya çıktığında bile tribünlerde alkış tufanı kopuyor. Bu sevgi ve beklentinin farkında olan Q17 de kendisine şans verilmemesini yediremiyor.

KENDİ KENDİNE SÖYLENDİ
İlk döneminde oynamadığı için zaman zaman sıkıntı yaratan Quaresma, Şenol Güneş’le de benzer bir problem yaşadı. Q17’nin, 2-0 galip gelinen Başakşehir maçı öncesinde ilk 11’de olmadığını öğrenince sorun yarattığı ortaya çıktı. Son taktik idmanda çift kale maçta 11’de oynayanların yeleğinin kendisine verilmediğini gören Quaresma, sinirlenip çalışmayı terk etti. Saha kenarına gelen Q17, bir süre kendi kendine söylendi.

ÖZÜR DİLEDİ, GERİ DÖNDÜ
Şenol Güneş ise yaşanan bu krize anında müdahale etti. Öğrencisinin hareketine kızmak yerine tam tersi bir yaklaşımda bulunan Güneş, hemen saha kenarına Q17’nin yanına gitti. Quaresma ile bir süre konuşan ve gönlünü alan başarılı hoca, öğrencisini daha sonra idman sahasına getirdi. Kriz, anında tatlıya bağlanırken Portekizli, hocasından özür dileyip antrenmanı tamamladı.