Son iki yılda transferlerde gösterdiği başarılar ile taraflı tarafsız tüm futbol kamuoyunun takdirini kazanan Erdal Torunoğulları'nın transferde pasifize edilerek komitenin genç yönetici Umut Güner'e bağlanması birçok tartışmayı da gündeme taşıdı. Tartışmaların merkezinde ise, menajerlerin kulüp transferlerinde daha fazla etkin olmak istediği için Erdal Torunoğulları'nı pasifize ettirdikleri bulunuyor. Torunoğulları konu ile ilgili olarak sadece bayram sonrası açıklama yapacağını belirtmekle yetindi.


Bu tartışmaların sonunda işleyiş olarak Erdal Torunoğulları'nın ve Umut Güner'in görev ve yetkilerinde bir değişiklik olmayacağı bilinen bir gerçek. Torunoğulları bu hareket sonrası ya istifa edecek, ya da pasif bir şekilde yönetim kurulu üyeliğine devam edecek.

KAVALCI VE VARDAR'DAN SONRA SIRA TORUNOĞULLARI'NDA

Ancak Beşiktaş'ta futbol konusunda dikkati çeken en ilginç ayrıntı ise, futbol ile ilgilenen yöneticilerin bir süre sonra küskün bir şekilde köşelerine çekiliyor olmaları. Daha önceki yönetimde görev alan Ahmet Kavalcı ve Mete Vardar da futbol şubesinde görev aldıktan sonra bu görevden alındıklarında yönetime küsmüşler ve istifa etmeseler de yönetim kurulu toplantılarına katılmamışlardı.

Her futbol sezonuna futbol şubesinde yaptığı radikal değişiklikler ile başlayan Başkan Fikret Orman, ilk kez bu sezon şubede yeni bir değişikliğe gitmemişti. Ancak bu kez futbolda transfere bakan isimlerde yaptığı değişiklik, daha önceki yıllarda yaptıklarından çok daha fazla ses getirdi ve gündemin önüne geçmeye başladı.

Haber Kaynağı: DHA